November 2017

Värst vad tiden går!

Redan dags för en ny månad och ännu ett månadsbrev, vilket dessutom blir årets sista. Vi lägger nu ett november fullt med slask och sjukdom bakom oss och för att blicka framåt mot ett (förhoppningsvis) ljusare december med sikte på den vita julen! Sist men absolut inte minst längtar vi till januari och den nya förskolan!

 Snö och nya vinterkläder?

Ändrade väderlekar visar sig i nya kläder och skor, glöm inte att märka allt! En gissning är att det under julen dyker upp en hel del mjuka paket; innehållet i dessa är också bra att de blir märkta. Saknar ni kläder, så ta en titt i vems-lådorna. För ett tag sedan blev dessa lådor tömda. Kläderna blev tvättade och skänkta till Love and Hope second hand.

 Vad som händer hos oss

Våra innemiljöer förändras ständigt eftersom vi vill skapa förutsättningar för barnens självständighet. Vi skapar samtidigt inbjudande och tydliga miljöer som lockar till lek och lärande. Uteleken har blivit kortare den där månaden då barnen har frusit i den blöta kylan.

Den här månaden har det varit ett varierat fokus så som skogen, kreativitet med playdodeg/lera, målning/pyssel, kroppsuppfattning samt nu i slutet av månaden har övningen inför Lucia startat!

 Sjukdomar

Vi har haft och har några fall av ögoninflammation. Detta är en sjukdom som sprider sig otroligt lätt och som några av er har erfarit så kan den återkomma till samma barn i flera omgångar.

Glöm inte att anmäla frånvaro (både vid sjukdom och ledighet) så tidigt som möjligt och säg till dagen innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Berätta gärna vad för slags sjukdom barnet drabbats av så att vi kan ha lite extra koll på eventuell smitta.

Förändringar

I december börjar Stella på Pärlan, välkommen!

När vi flyttar upp till den nya förskolan så kommer Jonna att stanna kvar i paviljongerna för att starta upp nya avdelningar.

Eftersom vi fått ett ordentligt datum för flytt, så kommer vi inte flytta några hyllor i hallen som vi tidigare tänkt.

Önskemål

För att försöka undvika onödig smittspridning önskar vi att barnen har märkt kudde och märkt filt med sig till vilan, samt någon typ av märkt förvaring till dessa. Ni får själva ta ansvar för att dessa blir tvättade!

Se till att även nappar är märkta så att de hamnar i rätt mun!

Kom ihåg att lämna in aktuellt schema!

Ta hem alla barnens saker under julledigheten så att det kan bli ordentligt städat!

Tack!

…för att ni har meddelat de vistelsetider som gäller under julen,

…till er som deltog på samrådet, ni andra får som vanligt komma till oss pedagoger med era tankar och/eller funderingar.

OBS!
13/12: Luciafirande på lilla blocket klockan 14.00

Kerstin kommer att skriva information om vad som gäller i jul samt kring flytten till nya förskolan, detta kommer på mailen senare.

Kontaktinformation till våra avdelningar:
Pärlan: 073 633 7366
Mail: silverskatten.parlan@edu.sigtuna.se

Skattkistan: 073 666 5309
Mail: silverskatten.skattkistan@edu.sigtuna.se

Med Vänliga Hälsningar
Anne, Bitte, Caroline, Jonna, Magdalena och Nohora.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan