Augusti 2017

 

Hej och välkomna tillbaka till ett nytt läsår!

Det har skett lite förändringar här på lilla blocket, som ni kanske märkt. Vi beklagar att denna information inte har kommit ut tidigare! Olika faktorer har påverkat, så som personalförändring och tekniska problem med kommunens nätverk. Vi ville vänta med informationen tills det var klart med avdelningar och personal, och när det väl var klart så kom vi inte åt några dokument att delge er.

Vi hälsar Jonna välkommen till oss på Silverskatten! Hon arbetade här för några år sedan, men har varit en vända till Aspbacken. Bitte hälsar vi välkommen från stora blocket. Lisa önskar vi lycka till med nya erfarenheter i förskoleklassen. Kvar på lilla blocket sedan tidigare är Anne, Caroline, Magdalena och Nohora.

Det är nu två avdelningar istället för tre, PÄRLAN och SKATTKISTAN, där det kommer vara barngrupper med ålder 1-3 istället för 1-2 och 2-3. Detta för att få en spridning i åldrarna och skapa trygga barngrupper där de får ha en start i samma grupper under en längre tid utan att behöva byta avdelning och pedagoger så snabbt inpå sin förskolestart.

På Pärlan kommer Anne, Caroline och Bitte arbeta. På Skattkistan kommer Magdalena, Jonna och Nohora att arbeta.

Det kommer att finnas (och skapas under terminens gång utifrån behov och intressen genom observationer och reflektioner) utmaningar för alla åldrar både på grupp- och individnivå. Vi har även delat upp barnen i projektgrupper utifrån ålder där vi tisdagar-torsdag kommer att arbeta utifrån projektstrukturen som fortfarande har tema "Hållbar Framtid".

Längre ner i detta brev kommer uppdelningen av avdelningar, var vem äter samt projektgrupper. Vi testar för närvarande uppdelningen kring hur barnen ska sova, letar ni efter något så ta gärna en titt i båda sovrummen. 
Inskolningar Den 23 augusti kom 6 nya barn: Jesper och Max på Pärlan. Milo, Axel, Chanel M och Lennox på Skattkistan. Välkomna!

Den 30 augusti kommer 3 nya barn: Hanna, Nora och Florian på Skattkistan. Välkomna! 
Önskemål Vi har delat ut papper till er alla för att samla in aktuella kontaktuppgifter. Vänligen återlämna dessa så snart som möjligt! Dessa papper är viktiga ifall olyckan skulle vara framme samt för att nå ut till alla med information. Maillistorna kommer att uppdateras inom kort, så att ni får mail från ”rätt avdelning”.

För att försöka undvika onödig smittspridning önskar vi att barnen har märk kudde och märkt filt med sig till vilan, samt en påse att förvara dessa i. Ni får själva ta ansvar för att dessa blir tvättade.
Se gärna till att nappar är märkta så att de hamnar i rätt mun!

Ny termin, nya baciller och även en och annan lus! Vi har redan fall av huvudlöss på förskolan (lilla blocket), så se till att ta en extra luskamning! Information om behandling får ni lättast på apoteket.

Uppdelningar:

Pärlan

Nathaniel
Youssef
Jordan
Hollie
Astrid
Saga
Tilde
Levi
Chanel Y
Charlie
Max
Hasan
Leona
Emilia
Hera
Jesper

Skattkistan

Ryu
Jack
Benjamin
Florian
Alexia
Molly
Moa F
Nikoletta
Moa L
Milo
Viggo
Nora
Axel
Chanel M
Hanna
Lennox

Äter på avdelningen:


Caroline, Nohora, Anne, och Magdalena tillsammans med Hollie, Astrid, Saga, Tilde, Levi, Charlie, Chanel Y, Hera, Hasan, Emilia, Leona, Jesper, Max, Viggo, Nora, Lennox, Hanna, Axel, Chanel M, Milo

Äter i Matsalen:


Jonna och Bitte tillsammans med Nathaniel, Youssef, Jordan, Ryu, Jack, Benjamin, Florian, Alexia, Molly, Moa F, Nikoletta, Moa L 

Projektgrupper indelade efter ålder:


Bitte och Jonna: Florian, Jack, Benjamin, Ryu, Alexia, Nathaniel, Youssef, Jordan, Moa L, Moa F, Molly, Nikoletta.

Anne och Magdalena: Hollie, Astrid, Saga, Tilde, Levi, Milo, Chanel Y, Charlie, Max, Viggo, Emilia och Leona.


Nohora och Caroline: Hasan, Hera, Jesper, Lennox, Hanna, Chanel M, Nora och Axel.

 

OBS! 14 september – Möte för Vårdnadshavare kl.18-20. Välkomna! 30 oktober – Planeringsdag, förskolan är stängd! Kontakta Kerstin vid behov av barnomsorg

 

Med Vänliga Hälsningar Anne, Bitte, Caroline, Jonna, Magdalena och Nohora

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan