Oktober 2017

Hösten blir kallare

Kallare väder och mer kläder. På vår gård har vi ofta väldigt fina höstmornar! När vi är ute på gården ser vi även många fåglar som flyttar samt flygplan där det kanske sitter passagerare på väg till varmare semesterorter. När vädret blir grått och rått får vi påminna varandra om att även om det inte verkar så, så lyser alltid solen där bakom!

 

Vad som händer hos oss

Som vanligt så arbetar vi för att underlätta i rutiner och liknande, vilket har gjort att vi nu valt att alla barnen sover på sina respektive hemvist. Har ni sett att barnens bilder börjat komma upp lite här och där? Vi har exempelvis satt upp allas porträtt på dörrarna för extra tydlighet kring vilken hemvist de tillhör, porträtt på blöjlådorna för att underlätta för personal samt så är det på väg att komma upp bilder vid barnens skoplatser så att det ska bli lättare för alla att veta var skorna ska stå.

Vi delar upp oss så mycket som möjligt under projekttiden och vi har otroligt kul tillsammans med barnen vid olika aktiviteter. Det har varit mycket fokus på vattenlek, promenad och skog samt att måla med olika tekniker. I detta finns mycket att hämta, så som samspel med varandra och naturen samt att känna tillit till sin egna förmåga.

 

 

Sjukdomar

Stora blocket har några fall av löss, så håll (som vanligt) lite koll i håret på barnen. Det stora blocket har även fall av vattkoppor, som lätt brukar hamna hos oss på lilla blocket eftersom det är en luftburen smitta. Inkubationstiden för vattkoppor är ca 2 veckor, så vi får se hur det blir nu i början av november. På lilla blocket har vi för tillfället inte så mycket sjukdom förutom feber och förkylningar.

Förskolan har haft (har fortfarande) fall av körtelfeber. Inkubationstiden är 4-6 veckor, men vi hoppas att det inte blir fler som insjuknar.

Glöm inte att anmäla frånvaro (både vid sjukdom och ledighet) så tidigt som möjligt och säg till dagen innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Berätta gärna vad för slags sjukdom barnet drabbats av så att vi kan ha lite extra koll på eventuell smitta.

 

Förändringar

Kompisen Youssef kommer att sluta på förskolan, vi önskar honom och hans familj lycka till! I och med detta kommer det i januari att börja en ny kompis hos oss!

Den nya avdelningen, Kotten, har nu påbörjar sin verksamhet och det är kul att träffa de nya kompisarna och pedagogerna ute på gården.

Förra månaden skrevs det att vi kommer få nya platser i Skattkistans hall… Det är fortfarande aktuellt, men har fördröjts. Det kommer!

Önskemål

För att försöka undvika onödig smittspridning önskar vi att barnen har märkt kudde och märkt filt med sig till vilan, samt en påse att förvara dessa i. Ni får själva ta ansvar för att dessa blir tvättade.

Se till att även nappar är märkta så att de hamnar i rätt mun!

Kom ihåg att lämna in aktuellt schema!

Saknas kläder? Titta på hyllan, vid regnkläder, i torkskåpen samt i de överfulla ”vems-lådorna”.

Börja ta reda på hur det ser ut kring jul, i november kommer vi att dela ut lappar om ledighet.

 

Tack

Vi upplever stor förbättring i att märka kläder, vilket underlättar något otroligt för oss i personalen samt skapar mindre irritation hos er vårdnadshavare när saker inte finns där de förväntas att vara. För er som har märkta kläder men upplever att mycket kläder försvinner spårlöst, så hoppas vi att det blir bättre och bättre. Säg till annars så får vi se över rutiner kring kläder och se var det fallerar.

Tack till er som är noggranna med att höra av er vid förändrad närvaro!

Tack för att ni gjorde det möjligt för oss att ha vår planeringsdag!

Tack för att ni tar ansvar för att ta fram rätt kläder till era barn på mornarna så att de kan gå ut efter frukosten!

Tack för att vi får nöjet att lära känna er och era barn

 

OBS!
13/11: Ledigehtslapp delas ut och ska vara tillbaka senast den 27/11.

16/11: Samråd för vårdnadshavare klockan 18-20. Anmäl ert deltagande till avdelningarnas mail som finnes här under.

 
   

 

 

 

Kontaktinformation till våra avdelningar:
Pärlan: 073 633 7366
Mail: silverskatten.parlan@edu.sigtuna.se

Skattkistan: 073 666 5309
Mail: silverskatten.skattkistan@edu.sigtuna.se

 

Med Vänliga Hälsningar
Anne, Bitte, Caroline, Jonna, Magdalena och Nohora.

  

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan