Mars 2017

Hej alla föräldrar!

Nu är våren här! Eller på väg i alla fall! Det är väldigt skiftande väder, ibland skiner solen men vi överraskas då och då med mer snö! Och då blir det lerigt och blött på vår gård. Så då är det bra att barnen har galonkläder och stövlar här! 

På Skeppet fortsätter vi projekten. 

"Guldstjärnorna" (2012-orna) har fortsatt att fördjupa sig i nyckelpigan och har satt massor med dokumentation i vår hall. Så kasta ett extra öga där så får ni se! I taket flyger det nyckelpigor som barnen gjort av bl.a. toalettrullar! Och på tal om toarullar, så är det ett jättebra förbrukningsmaterial som barnen använder mycket. Fantasin vet inga gränser och snart är det ju också dags för påsk-pyssel! Så skicka gärna med barnen era tomma toarullar till förskolan! Vi behöver också stora pet-flaskor för att använda till att så frön i, som vi gjorde förra året. Det tycker vi också är att tillämpa en "Hållbar Framtid"! 

"Silverbåtarna" (2011-orna) har samlat material, stenar, pinnar, bark m.m. till en skatt som vi ska gräva ner och barnen har kommit med olika förslag på vad vi ska använda som "skattkista". En burk som vi målar, en trälåda med lås och nyckel m.fl. förslag. Vi får se vad vi enas om. Och var platsen ska vara, där vi gräver ner skatten, diskuterar vi också. Vi har varit till Sigtuna Museum och tittat på den riktiga silverskatten, som hittades här. Det tyckte barnen var spännande! Även Guldstjärnorna åker dit nu i dagarna.

Dansen, för Silverbåtarna, (2011-orna) börjar igen! Torsdag den 30/3 blir första gången. 

Läroberättelsesamtalen kör vi igång med nästa vecka och ni kommer att få en tid tilldelad er!

Månadsfest kommer vi att ha på torsdag den 6/4 för de barn som fyller år i Mars månad. Hos oss på Skeppet är det Tamila och Thiago som vi kommer att fira, som båda, då fyllt 5 år. Dessutom firar vi Charlize som fyllde år i Februari men var inte på förskolan då.

Vi vill också påminna om våra studiedagar som är torsdag 18/5 och fredag 19/5. Då är förskolan stängd!

 

Pedagogerna på Skeppet    /Bitte, Maria och Amelia. 

   

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan