Oktober 2017

Hej alla föräldrar!

Snart är det november och det blir allt mörkare ute och dagarna blir kortare. Och då är det mysigt att vara inne och pyssla. Vi jobbar på i våra projektgrupper. 

Aporna har ritat hur aporna bor och hur de själva bor för att jämföra och kunna se likheter och olikheter. Vi har även gjort diadem som ser ut som apöron och ska få göra t-shirts med aptryck. 

Pandorna har ritat pandans hus, sina egna hus och skapat sina rum i form av pastatavlor. Vi har börjat gå/åka till varandras hus för att se hur vi bor och jämföra lika/olika. Vi har även gjort pandaöron diadem och börjat med att göra våra pandatröjor.

Leopaderna har gjort färdigt sina leopardöron diadem och börjar få sina leopardtröjor klara. 

Vi hoppas att vi hunnit klart med våra ”dräkter” till torsdag 2/11 då vi har månadsfest och gör den till en maskerad.


Vi har fått en ny flicka i gruppen, Ayline. Vi hälsar henne med familj varmt välkomna till oss.  Alla har hjälpts åt att ta hand om henne på ett mycket fint sätt.  

Vi jobbar dagligen med konflikthantering mellan barnen och det tar mycket tid från övriga aktiviteter. När det är något mer allvarligt som hänt så tar vi upp det på samlingen och låter barnen själva få tänka hur de ska vara mot varandra och hantera händelsen/ situationen.  Barnen vet och kan det här men ibland blir det knas och då reder vi ut det. Men vi behöver också ert stöd så prata med era barn hemma om vikten av att lyssna på andra barn och vuxna. 

Vi vill också påminna om att vi startar vår verksamhet kl.9 med projektgrupper osv. och det kan hända att vi bestämmer på morgonen att vi går/åker iväg någonstans så var här med ditt barn i tid.  

Förra torsdagen var sista tillfället på dansen för den här terminen men fortsätter nästa termin. 
Idag är det Sofias sista dag hos oss vilket vi tycker är väldigt tråkigt. Vi kommer sakna henne!  Hon har bjudit alla barn på jordgubbar. 


Förskolan har planeringsdag på måndag, den 30 oktober.


/ Trevlig helg önskar vi på Skeppet

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan