April 2017

April månad är snart över och vi välkomnar maj. Vi välkomnar Alexia, Benjamin, Jack och Nohora till oss. Vi välkomnar även tillbaka Aissatou som har varit långledig. Varmt välkomna!

Vädret är både upp och ner för tillfället. Innan lunch har vi haft minst 3 olika väderomslag. Det är inte lätt hur man ska tänka hur Era barn ska vara klädda. Det är bra om det finns kläder för alla väder  

Barnen tycker om att vara utomhus och vi har börjat att gå ut även efter mellanmålet vissa dagar och snart kommer vi även att äta mellanmål ute när tillfälle ges.  Vi vill påminna att Ni föräldrar uppdaterar Era kontaktuppgifter till oss vid byte av jobb, adress, nr etc.  Läroberättelsesamtalen börjar lida mot sitt slut och vi tackar Er för givande samtal. 

Vi börjar knyta ihop påsen med vårt tema ”Hållbar framtid” Vi har haft rörelse som projekt, då vi sett att barnen på avdelningen gillar att röra på sig på olika sätt och vi har då använt skogen som en miljö att få utmana sin kropp. Vi har tagit promenader till miljöstationen för att visa barnen att vi ska värna om vår planet och sortera rätt för att klimatet ska bli bra. Vi har följt processen med vår nya förskola. Ett önskemål är att få komma in på en förhandstitt före inflytt när förskolan är färdigbyggd. Era barn har följt bygget från start och det skulle vara kul om de får komma in före alla andra, men vi får se hur det blir. 

Vi har påsk pysslat lite under påsken med färgat papper, limstift, silkespapper, kvistar och fjädrar. Dagen innan skärtorsdagen kom det en påskkärring på besök som bjöd barnen på glass som var väldigt uppskattat. Inne på avdelningen har vi mycket miniröris där barnen får dansa, krypa, hoppa, stå på ett ben, testa på kullerbyttor m.m. Ett tips är att gå in på youtube och sök på ”häng med” så lovar jag att Era barn kommer att visa er hur man gör rörelserna. 
Om ditt barn är sjuk eller ledig ska ni ringa och meddela det senast klockan 7.30. Det är framförallt för att vi ska meddela köket hur många portioner de ska skicka. Extra viktigt för er med allergibarn eller annan avvikande kost.

 

Med vänliga hälsningar Pajman, Nohora och Veronica  

Viktiga datum att skriva in i kalendern: 

18-19/5 är förskolan stängd p.g.a. planeringsdagar

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan