Maj 2017

Nu är snart Maj månad över och vi välkomnar sommarmånaden Juni till oss.

Nu närmar vi oss en avslutning av vårterminen 2017.  Varmt välkomna i eftermiddag kl 16 till vår sommarfest. Vi försöker att vara utomhus men vid dåligt väder äter vi picknick inomhus. Håll tummarna att vädergudarna är med oss! 

Vi har haft ett lärorikt läsår tillsammans med Era barn och med vårt projekt ”Hållbar framtid” Vi vill tacka för att vi har fått låna Era fina barn. Vi har sett att barnen har utvecklats till att bli en trygg och fin barngrupp tillsammans. De hälsar på sina kompisar vid hämtning och lämning.  De pratar fint och hjälper gärna varandra när hjälp behövs.

Det var fyra dagar under maj som förskolan var stängd p.g.a röda dagar och planeringsdagar, men vi har gjort en del ändå. Vi har varit ute en hel del på gården, eller tagit våra promenader till vår nya förskola, samt vistas i skogen. Vi har målat med vattenfärg, eller pennor, kritor. Arbetat med play-doh deg, samt med lera. Rörelse, drama, dans och musik gör vi dagligen. Alla gillar vi att röra på oss.

Den 17/5 så firade vi förskolans dag. Vädret var tyvärr inte med oss då det regnade större delen, så vi tog till plan B. Barnen erbjöds bl a pyssel, målade med vattenfärger, dans och experiment. Till lunch grillade vi korv med bröd. Annorlunda lunch och att äta utomhus, men det gick det också. Bilder finns att se inne på avdelningen. 
 
Nu har vi fått in alla underskrifter om en bok som vi ska göra om projektet och ge till er föräldrar. Den är inte riktigt färdig och sen ska den skickas till tryckeriet, men så fort den är klar så kommer Era barn att få en med sig hem som ett minne från vistelsen här på Silverpärlan. 

V.27–30 är Silverskatten stängd och vi samarbetar då med Aspbackens Förskola. Mer info till de barn som kommer att vistas där under sommaren kommer. 

Till hösten kommer en del av silverpärlans barn att flytta upp till Piraterna tillsammans med Payman och Veronica. De som är berörda kommer att informeras. Nohora kommer att stanna kvar på lilla blocket och jobba tillsammans med Magdalena och Bitte på en de två yngre avdelningarna.  

Vi har haft ett fall av vattkoppor, bara för uppmärksamhet

Till sist vill vi önska er en riktig härlig  sommar och semester  


Med varma och vänliga hälsningar Payman,  Nohora och Veronica  

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan