Mars 2017

Mars månad är snart över och vi välkomnar april. Vädret är både upp och ner för tillfället. Kallt på morgonen och varmt på eftermiddagen. Hur ska barnen vara klädda är en fråga som vi får? Vi rekommenderar att ha kläder efter väder, d.v.s att ha kläder för både kallt och varmt här på förskolan. Vi kan då ta av eller på klädesplagg vid behov. Barnen tycker om att vara utomhus och vi har börjat att gå ut även efter mellanmålet ibland.

Nu har alla barn varit iväg till biblioteket. Vi har valt att endast åka med 2 barn åt gången för att ge barnen möjlighet att lära känna en kompis lite mer, ge utrymme till de barn som ibland inte vågar ta för sig, träna språket och den sociala biten. Vi åker till Märsta bibliotek och det har varit givande. Vi har haft turen att komma in före biblioteket är öppen för allmänheten. Vilket har känts väldigt skönt.

Läroberättelsesamtalen har startats och är igång och Ni som inte har fått tider, kommer att bli kontaktade inom kort. Vi har gått till miljöstationen och skänkt iväg kvarglömda och omärkta kläder till klädinsamlingen. Vi förklarade för barnen att det finns andra barn som inte har kläder och som vi nu hjälper. Barnen blev glada. Vi har gått till skogen och använt förstoringsglas. Det var spännande och något nytt. Vi kollade efter förändringar och lyssnade efter ljud i skogen och pratade om alla ljud som fanns för stunden ( fåglar,
bilar, flygplan) Barnen var mycket motoriska i skogen. De hittade en stor sten som de använde som en rutschkana. När det var dags att återvända till förskolan, så blev barnen lite besvikna. Det är ett bra tecken, för då trivs de att vistas ute i skogen. Vi upplever att det är trygga där.

Vi har besökt bygget, både i stor och mindre grupp. Gå gärna dit med Era barn på fritiden. (Vår nya förskola ligger bakom Steningehöjdens skola) Det finns en pärm inne på avdelningen med bilder för den som är nyfiken att se hur det ser ut. 

Inne på avdelningen finns en hylla med fyra av Sveriges vanligaste fåglar. Där finns en qr kod som barnen själva kan använda lärplattan och lyssna in olika fågelläten. Vi har lånat fågelböcker från biblioteket. Gå gärna in och titta där. 

Om ditt barn är sjuk eller ledig ska ni ringa och meddela det senast klockan 7.30. Det är framförallt för att vi ska meddela köket hur många portioner de ska skicka. Extra viktigt för er med allergibarn eller annan avvikande kost.  

Med vänliga hälsningar Pajman och Veronica  

Viktiga datum att skriva in i kalendern: 

12/4 Föräldrasamråd 

18-19/5 är förskolan stängd p.g.a. planeringsdagar  

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan