Sök på webbplatsen

Söderbrinken

Hitta snabbt

Månen

Barn och rörelsePå månen går de äldsta barnen. Här jobbar vi i små grupper där barnen kan utforska och undersöka saker de är intresserade av. Vi lär oss tillsammans.

På onsdagar är det sagostund på biblioteket för barn över tre år, vi går dit med några barn i taget. Att läsa och berätta sagor är en viktig del av vårat språkarbete. 

Vi har jobbat med återvinning. Barnen sorterar skräp på avdelningen Läser böckeroch sedan går vi till återvinningsstationen med vårt sorterade skräp. Vi använder även återvinningsmaterial i skapande för att visa barnen att sådant som kan ses som gammalt skräp kan få nytt liv och återanvändas.

Barnen har planterat snabbväxande växter som dekorationsgräs, ärtor och krasse. Barnen vattnar dessa och följer deras utveckling. Barn som odlarBarnen lär sig ta hand om och att ta ansvar för växterna. Längre fram i vår/sommar planerar vi att odla sådant som vi kan äta. I början på läsåret har vi provat på att odla potatis som vi kokade och åt upp, vi plockade även äpplen som vi gjorde äppeldryck av. Vi vill att barnen får en förståelse för var en del av den maten vi äter kommer ifrån.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan