Sommarfritids på Rävsta

Fot från Rävsta Fotograf Sigtuna kommunEtt par veckor varje sommar får fritidsbarnen som är i åldrarna 7-12 år i Sigtuna kommun komma ut till friluftsområder Rävsta. Detta är inget man behöver söka till. Kontakta fritidshemmet på skolan så kan de ge information om vilka veckor som de kommer att tillbringa på Rävsta. (detta gäller inte barn som är inskrivna på fritids som går på Josefina, Väringa, Råberget, Skepptuna eller Odensala skola)

 

Fritidshemspersonalen från varje skola åker med barnen ut till Rävsta och håller i  olika aktiviteter under dagen. All personal som arbetar ute på Rävsta under sommaren har genomgått en heldagsutbildning i HLR och vattenlivräddning som SLS (svenska livräddningssällskapet) håller i. Utbildningen är obligatorisk och genomförs varje år.

Bussar hämtar upp barn samt personal på morgonen och gör detsamma på eftermiddagen när man ska tillbaka till sin skola. Bussarna utgår från tre ställen i kommunen. En buss går från Valsta, en annan från centrala Märsta och den tredje från Sigtuna. Uppsamlingsplatserna kan variera år från år. Fritidshemmet på respektive skola vet vart den aktuella uppsamlingsplatsen är.

På Rävsta finns det mycket roligt att uppleva och göra. Det finns möjlighet att fiska, lärs sig att paddla kanot, bada, spela pingis, plocka bär, gå till skogen, få en ansiktsmålning, spela fotboll och mycket annat som hör sommaren till. Verksamheten på

Rävsta är en uteverksamhet vilket innebär att det är viktigt att barnen är klädda efter väder och har med sig en egen vattenflaska.

Barn som INTE är inskrivna på fritidshem kan också söka till Rävsta. Klicka på länken här för mer information.

Kille fiskar vid brygga liten kille i letar i ryggsäcken vid kampingplatsen Flicka paddlar kanot

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation