20-års jubileum 1995 - 2015

Tack vare Suzzi, lärare, Steningeskolan, och
hennes stora engagemang, kan vi i år fira 20 år.
Suzzi ansökte ett miljöstipendium på 30.000:-, som vi också fått. Pengarna är nu på väg till skolan, för att de ska kunna sätta upp solcellspaneler. Pengar ska också gå till service och underhåll!
Ytterligare 12.130:- som vi samlat in under 2014 är också på väg till skolan

Så här började det!
När vår skola började med årliga insamlingar år 1995 så var det till drygt 300 elever från 6 åringar till 13 åringar. Det som nu är positivt är att dubbelt så många ungdomar får möjlighet att få någon slags utbildning, men fortfarande så är det många föräldrar som inte har råd eller möjlighet att låta barnen få gå i skolan.

De pengar som vi har skickat har gått till att reparera en brunn, skolbänkar och toaletterna. De har köpt in metallskåp, stolar, bord, nya toalettdörrar, cementhandfat utanför toaletterna vet jag ej om det blev, men det var tänkt så juni 2012, kokkärl, skolmaterial, läroböcker, lekredskap, ris och skolväskor har vi skickat ned en gång från en insamling, men de har även köpt egna skolväskor och delat ut till elever. Familjer har även fått hjälp med skolavgiften för sina barn. Det är elever, lärare, föräldrar och rektorn som beslutar hur de vill använda pengarna som vi skickar ner.

Läs mer om vad som hänt under dessa 20 år, se bif brev till höger!