Brev från Burkina Faso våren 2011

Latrinerna i skolan är färdiga. Jag försökte ordna med det officiella godkännande av bygget och invigning i fredags tillsammans med kommunen, CREPA (som byggde) och skolledningen men det föll på att lärarfacket gått i strejk. Så snart strejken blåses av så håller vi invigningen. Jag lovar fotografera och filma så att ni kan se hur uppskattade de nya toaletterna är. Speciellt flickorna och de kvinnliga lärarna är nog väldigt glada för att de kommit på plats.

Samtidigt med invigningen så bestämmer vi vad vi gör med de överblivna och nya pengarna. Det mesta går nog till att köpa metallskåp för att förvara skolmateriel i klassrummen. Idag har man inga förvaringsmöbler alls. Trämöbler vill man undvika på grund av att termiterna äter upp dem. Stöldrisken är också litet större med trämöbler eftersom de är lättare att bryta upp. Skolan står ju helt tom på kvällar och nätter utan bevakning.

Återkommer så snart som vi har hållit invigningen.

Rapport 5 juli 2011

Nu har vi äntligen fått till ett datum då alla inblandade är tillgängliga, peppar, peppar. På onsdag 6 juli kl 15 så ska toaletterna och 4 st förvaringsskåp i plåt överlämnas till skolan. De ansvariga på skolan, föräldraföreningen, elever, kommunens skolkontor, den fd rektorn Mme Franceline Bazié (min kontaktperson), CREPA (som byggde toaletterna) och jag själv ska då vara då plats. Jag fotar o filmar som sagt. Jag kommer också att göra återstående betalning för toaletterna o skåpen och redovisa till dig. Det bör då fortfarande finnas en liten slant kvar.

Göran