Fritidshemmet

Elev som bygger med Kapla-stavar. Foto: S:ta Gertruds skolaFritidsverksamheten på S:ta Gertrud är integrerad i skolans verksamhet. Fritids har ca 260 elever inskrivna, uppdelade på åk F+1, åk 2 och
åk 3-4.

Hemvist och aktiviteter

Eleverna är uppdelade i olika fritidslokaler beroende på ålder. Eleverna i årskurs 1 har fritidsverksamhet  tillsammans med förskoleklassernas elever.

Årskurs         Ansvariga HT 2017  (preliminärt) Lokal
    1A, 2C Medhi, Jocke, Ulrika Å Svalan, Andrummet
    1B Michelle, Anne, Josefine Viggen
    1C Lisa P, Lisa B Duvan (plan 1)
    2A, 2B Malin R, Sandra, Ingela Ripan (B-huset)
    3-4 Rubab, Angelica, Pontus Örnen (paviljongen), Skarven

Samtidigt försöker vi ha mycket "öppna dörrar" så att eleverna kan leka med varandra oavsett klass. Efter 17.00 (fredagar 16.30) samlas hela husets verksamhet på Viggen.

Öppettider: Kl. 06.30-18.00. Öppning och stängning sker på Viggen.  Våra morgonrutiner med frukosttider och liknande hittar ni i PDF-filen till höger.

Rutiner för hämtning och lämning

Elevernas tider skrivs in på respektive vecka i vår fritidspärm. Om ni har fasta eller rullande tider går det bra att lämna in ett schema, så fyller vi i tiderna. Vid ändring av schemat eller om eleverna ska gå hem själva är det viktigt att ni meddelar oss. Informera oss också om eleverna blir hämtade av någon annan eller går hem med en kamrat. Vi ser gärna att ni föräldrar kommer överens i förväg om barnen ska leka med varandra efter fritids. Meddela alltid en personal från fritids när ni hämtar ert barn!

Mobiler och leksaker

Vi vill att ni tar kontakt med oss istället för att ringa på era barns mobiler vid hemgång eller lek med kompisar. Helst ser vi att mobilen ligger avstängd på en bestämd plats om den nödvändigtvis måste vara med.
Under fritidstiden får eleverna inte ha med sig egna leksaker.

Ansökan om fritidsplats

Behöver du fritidsplats till ditt barn? Läs mer om vilka bestämmelser och avgifter som gäller via Sigtuna kommuns länk till höger. Där finns även länkar för att ansöka om fritidsplats direkt på nätet. Vid problem med ansökningen kontakta verksamhetshandläggare Marie Björkman på Barn- och ungdomsförvaltningen, telefon 08-591 263 83.

Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation