Mål och visioner

Ledningsdeklaration

På S:ta Gertruds skola

• strävar vi efter att ge alla barn den kunskap de behöver för att fungera i ett framtida samhälle
  • arbetar vi efter de mål och de överenskommelser som vi tillsammans har bestämt
  • tar var och en ett eget ansvar
  • finns mycket glädje och humor
  • sätter vi människan i centrum
  • respekterar vi varandras olikheter
  • samarbetar vi
  • känner sig alla delaktiga i det gemensamma arbetet
  • tror vi på framtiden

Tre viktiga begrepp som vi vill att skolan ska förmedla:

• Kunskap. Skolans uppdrag är att alla ska få de grundläggande kunskaperna individen behöver för att gå vidare i livet. Att kunna läsa, skriva och räkna ska vi lära alla barn, men vi vet att barn lär på olika sätt och i olika takt.

• Kreativitet. Vi vill att det här ska vara en skola där barn får lära med alla sinnen genom att: Göra, Höra, Känna, Lukta, Smaka, Pröva m m.

• Glädje. Vi som arbetar här, både barn och vuxna, ska komma hit med glädje. Barns och vuxnas nyfikenhet och lust till lärande ska finnas kvar länge.

Foto: Ingrid Muldin