Sök på webbplatsen

Mål och visioner

Ledningsdeklaration

På S:ta Gertruds skola

• strävar vi efter att ge alla barn den kunskap de behöver för att fungera i ett framtida samhälle
  • arbetar vi efter de mål och de överenskommelser som vi tillsammans har bestämt
  • tar var och en ett eget ansvar
  • finns mycket glädje och humor
  • sätter vi människan i centrum
  • respekterar vi varandras olikheter
  • samarbetar vi
  • känner sig alla delaktiga i det gemensamma arbetet
  • tror vi på framtiden

Tre viktiga begrepp som vi vill att skolan ska förmedla:

• Kunskap. Skolans uppdrag är att alla ska få de grundläggande kunskaperna individen behöver för att gå vidare i livet. Att kunna läsa, skriva och räkna ska vi lära alla barn, men vi vet att barn lär på olika sätt och i olika takt.

• Kreativitet. Vi vill att det här ska vara en skola där barn får lära med alla sinnen genom att: Göra, Höra, Känna, Lukta, Smaka, Pröva m m.

• Glädje. Vi som arbetar här, både barn och vuxna, ska komma hit med glädje. Barns och vuxnas nyfikenhet och lust till lärande ska finnas kvar länge.

Sex strategier för lärande.

Sex strategier för lärande.                     Foto: Ingrid Muldin