Kockutbildning

Bild på örtvagga, Foto: Futureimagebank.com

Nästa start är preliminärt hösten 2017

 

Sigtuna komvux erbjuder en Kockutbildning på sammanlagt 41 veckor. Utbildningspaketet innehåller kurser från det Nya Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Under utbildningen får du lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien och livsmedelskunskap byggs på med matlagningskunskap. Du får också lära dig grunderna i servering, i drycker och ansvarsfull alkoholservering samt service och bemötande som är yrkets kärna. Undervisning på kvällstid förekommer. Våra lärare är välutbildade och har många års erfarenhet från restaurangbranschen.

Utbildningen ger dig goda chanser till anställning eftersom en stor del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Där får du tillfälle att knyta värdefulla kontakter med yrkeslivet.
Det finns möjlighet att komplettera din utbildning om du vill ta ut en yrkesexamen.

Förkunskaper:

Grundskola eller motsvarande med godkända betyg i Svenska / Svenska som andraspråk  och Matematik på grundläggande nivå.

Utbildningen omfattar följande kurser

1200 Poäng

 

• Hygien 100 poäng
• Livsmedels- och näringskunskap 1 100 poäng
• Matlagning 1 100 poäng
• Matlagning 2 200 poäng
• Matlagning 3 200 poäng
• Matlagning 4 200 poäng
• Servering 1 100 poäng
• Drycker och ansvarsfull alkoholservering 100 poäng
• Mat och dryck i kombination 100 poäng

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Länk till webbkatalogen där du gör din ansökan

Klicka på bilden ovan så kommer du till
Komvux webbkatalog där du gör din ansökan