Yrkesförare Buss

Bild på buss, Foto Grönlunds

Vill du ha ett yrke där frihet, omväxling, service och ansvar är en del av vardagen?

Sigtuna komvux erbjuder en yrkesförarutbildning, inriktning buss,  tillsammans med Grönlunds Yrkesutbildningar AB. Utbildningen tar dig till ett framtidsyrke med många spännande möjligheter i en bransch där det finns mycket stora utsikter till anställning efter studierna.

Utbildningen ger dig möjlighet, om du har uppnått målen i kurserna, att pröva enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet D samt för yrkeskompetensbevis, YKB.
Undervisningen är förlagd till Kolsta vid Arlanda flygplats och startar den 8 januari 2018 under förutsättning att ansökan om riktade statsbidrag för yrkesförare beviljas samt att vi får tillräckligt antal sökande.

Utbildningen är på 24 veckor och omfattar följande kurser:

Yrkestrafik - vux TRAYRK1

300 p

Persontrafik - vux

PESPER1

200 p

Förkunskaper

För att klara utbildningen ska du ha kunskaper i Svenska/Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande. Det krävs också goda färdigheter att framföra personbil med manuell växellåda.

Behörighetskrav

Fyllda 21 år under utbildningstiden
Svenskt körkort klass B eller körkort från annat EES-land motsvarande körkort klass B
Körkortstillstånd för klass D, utfärdat av Transportstyrelsen  

Studiefinansiering och kostnader

Kursen ger rätt till studiestöd från CSN. Kurslitteratur och kostnader som hänför sig till Transportstyrelsen och andra myndigheter betalas av den studerande, beräknad maximal total kostnad är ca 3000 kr (avser t.ex. körkortstillstånd, läkarintyg, synkontroll, digitalt förarkort).

Ansökan

Du söker utbildningen i vår webbkatalog på adress: http://komvux.sigtuna.se
under perioden 16 oktober – 5 december 2017.

Vi vill också ha en kopia på dina betyg och på ditt B-körkorts fram- och baksida.

Före utbildningen kommer det att anordnas en kväll där du bl.a. kommer att få visa oss din förmåga att framföra en personbil med manuell växellåda. Vi kommer också att förhöra oss om hur motiverad just du är för att vi ska kunna stödja dig i ditt val till den här utbildningen.
Efter kvällen kommer slutlig antagning att ske.

Körkortstillstånd för högre behörighet

Ansökningsblankett för körkortstillstånd hittar du via Internet på Körkortsportalen under fliken E-tjänster www.korkortsportalen.se/e-tjanster/
Transportstyrelsens kundtjänst kan svara på frågor:
tel 0771-81 81 81

OBS! Du bör ansöka om körkortstillstånd så snart som möjligt då du i samband med att utbildningen startar ska visa upp tillståndet. För ytterligare information om handlingar för körkortstillstånd se www.korkortsportalen.se 

För mer information kontakta Georgios Makris, Lena Hidegård eller Inger Liljedahl, se mer under Kontaktinformation här uppe till höger.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Länk till webbkatalogen där du gör din ansökan

Klicka på bilden ovan så kommer du till
Komvux webbkatalog där du gör din ansökan