Yrkesförare Godstransporter

Bild på lastbil, Foto: Futureimagebank.seSigtuna kommun erbjuder en yrkesförarutbildning för godstransporter tillsammans
med Grönlunds Yrkesutbildningar AB.

Du får en attraktiv utbildning mot en bransch där det finns mycket stora utsikter till anställning efter studierna.

Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att du på ett serviceinriktat, säkert, kvalitets- och miljömedvetet sätt ska kunna arbeta som yrkesförare. Utbildningen ger dig möjlighet, om du har uppnått målen i kurserna, att pröva enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C samt för yrkeskompetensbevis, YKB.

Utbildningen innehåller arbetsplatsförlagd utbildning (APL), undervisningen är förlagd till Kolsta vid Arlanda flygplats och startar den 9 juli under förutsättning att  vi får tillräckligt antal sökande.

Utbildningen är på 24 veckor och omfattar följande kurser:

Yrkestrafik - vux TRAYRK1 300 poäng
Godstrafik GOSGOD0 200 poäng
Godshantering - vux GODGOD1 100 poäng


Förkunskaper

För att klara utbildningen ska du ha kunskaper i Svenska/Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande. Det krävs också goda färdigheter att framföra personbil med manuell växellåda.

Behörighetskrav

Fyllda 21 år under utbildningstiden         
Svenskt körkort klass B eller körkort från annat EES-land motsvarande körkort klass B
Körkortstillstånd utfärdat av Transportstyrelsen 

Studiefinansiering och kostnader

Kursen ger rätt till studiestöd från CSN. Kurslitteratur och kostnader som hänför sig till Transportstyrelsen och andra myndigheter betalas av den studerande, beräknad maximal total kostnad är ca 5000 kr, (avser t.ex. körkortstillstånd, läkarintyg, synkontroll och digitalt förarkort).

Ansökan

Du söker utbildningen i vår webbkatalog på adress: http://komvux.sigtuna.se
under perioden 5 mars– 8 april.

Vi vill också ha en kopia på dina betyg och på ditt B-körkorts fram- och baksida.

Före utbildningen kommer det att anordnas en kväll där du bl.a. kommer att få visa oss din förmåga att framföra en personbil med manuell växellåda. Vi kommer också att förhöra oss om hur motiverad just du är för att vi ska kunna stödja dig i ditt val till den här utbildningen.
Efter kvällen kommer slutlig antagning att ske.

Körkortstillstånd för högre behörighet

Ansökningsblankett för körkortstillstånd hittar du via Internet på Körkortsportalen under fliken E-tjänster www.korkortsportalen.se/e-tjanster/  
Transportstyrelsens kundtjänst kan svara på frågor:
tel 0771-81 81 81
OBS! Du bör ansöka om körkortstillstånd så snart som möjligt då du i samband med att utbildningen startar ska visa upp tillståndet. För ytterligare information om handlingar för körkortstillstånd se www.korkortsportalen.se  

För mer information kontakta Georgios Makris, Lena Hidegård eller Inger Liljedahl, se mer under Kontaktinformation  här uppe till höger.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Länk till webbkatalogen där du gör din ansökan

Klicka på bilden ovan så kommer du till
Komvux webbkatalog där du gör din ansökan