Danslinjen

Att gå på Danslinjen.

Är du en elev som vill satsa lite extra på dans?
Du vill kanske förbereda dig för Estetiska Programmet eller för andra dansutbildningar?

Då kan Danslinjen på Sigtuna Kulturskola vara något för dig.

Vad ska jag tänka på som elev?

Att gå Danslinjen på Sigtuna Kulturskola innebär att du dansar 2 -3 ggr i veckan på kvällstid. Vi lägger vikt vid de tre basämnena: Jazz/Street, Modern Dans och Klassisk Balett.

Som danslinjeelev är du en viktig del av gruppen och närvaro och engagemang är viktiga faktorer. Pedagogerna söker ha en kontinuerlig kommunikation med föräldrar.

När du går på danslinjen deltar du i olika dansuppdrag, både kvällstid och dagtid. Även studieresor inplaneras för eleverna. Du deltar också som värd vid stora dansföreställningar eller hjälper föräldraföreningen med försäljning vid stora dansevenemang anordnat av Kulturskolan. På så sätt lär du dig hur det går till bakom scenen och allt arbete som gäller för att bli en scenartist. Eleven är en del av ansiktet utåt för dans på Kulturskolan.

Du som vill gå Danslinjen söker in via antagningsprov som anordnas i slutet av maj/början av juni varje läsår. Villkor för antagningsprov kan variera från år till år.

Datum för provdans inför nästa läsår 18/19 är inte bestämt ännu. Formuläret kommer att öppnas upp i vår när datum och tid är bestämt.


Välkommen!

Danspedagogerna vid Sigtuna Kulturskola.  

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Relaterade dokument