Ämneskurs - Teater

Scenen är din!

Ljuset i salongen släcks, nerverna pirrar bakom ridån. Smink och kostym är på plats. Snart går ridån upp och strålkastarna tänds. Sch,nu kör vi!

Är du mellan 7-18 år och vill spela teater? Då är du välkommen en kväll i veckan till oss på Kulturskolan! Här får du skådespelar-träning, roliga kvällar med kompisar i din egen ålder och vara med i en pjäs som spelas upp för publik!

Översikt över läsårets teatergrupper hittar du till höger på sidan under Relaterade dokument.

Observera att vi från ht17 önskar starta ytterligare en grupp i teaterlek på måndagar kl18.00 för årskurs 1-2. För närvarande behöver vi fler anmälningar för att kunna starta den gruppen.

Cool people och Teatermästarna slås ihop till en grupp kl 16.30.

Hösten brukar inledas med grundläggande teaterövningar och att skapa trygghet i gruppen. Teater handlar mycket om att våga och därför lägger vi stor vikt vid att skapa tillit och trivsel i grupperna. Under hösten väljer vi vanligen tillsammans vilken pjäs vi ska arbeta med under läsåret och påbörjar repetitionsarbetet. Det kan vara en pjäs som vi hittar på själva eller så utgår vi från ett färdigt manuskript.


Hos oss får du utveckla din fantasi & spontanitet, ditt mod och din förmåga till kommunikation & samarbete. I de yngre åldrarna fokuserar vi mycket på att improvisera och tillsammans lära oss förmedla en historia med rösten och kroppen. I de äldre grupperna arbetar vi mer med scenframställning, text- rollanalys, improvisation och du får även vara med och ta ett större ansvar för scenografi, kostym, smink, dramaturgi och scenografi.

 

Teaterlek, barn födda -09/10 (läsåret 17/18)

I teaterlek går vi in i fantasins och historiens värld. Tillsammans så improviserar och gestaltar vi fram egna figurer och berättelser. Fokus ligger på sagans värld och vi tränar på att berätta historier själva och tillsammans hur man gestaltar olika sagoväsen och figurer. Vi tränar på olika sätt att uttrycka sig med både kropp och tal.  Under läsåret 17/18 så vänder sig gruppen till barn födda 09/10. Så fort vi får tillräckligt med ansökningar så startar vi upp ytterligare en grupp i teaterlek på måndagar så att man kan välja på måndagar kl 18.00 och torsdagar kl 17.30. 

 

Sång-teatergrupp 

Går du i årskurs 5-8 och är intresserad av att sjunga och spela teater? Isåfall är detta något för dig. Sång- och teatergruppen Dig-it  repeterar på torsdagar mellan kl 16.00-17.20 . Lärare är Susanne Fallqvist och Kerstin Dahlström.

 

Läger

Du som går på teater har också möjlighet att följa med på Kulturskolans sång- dans- och teaterläger. Då brukar vi åka bort under några dagar och göra en föreställning som vi sedan visar upp på Märstas största teaterscen: Kulturum! 

 

Lärare

Susanne Fallqvist

Malin Stintzig (har inga ämnesgrupper under ht17/vt18) 

Annika Malm (vikarie under ht17/vt18)

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Relaterade dokument