Centralskolan

2016-03-11


Illustration av Sven Georg Zeitler, Tengbom

I centrala Märsta mellan Centralgatan och Skolgatan bygger Sigtuna Kommun en ny, tvåparallellig F-6 skola i tre plan. Skolan är på cirka 6 400 m² med plats för omkring 480 barn inklusive en särskoleavdelning.

Generalentreprenör är Boetten Bygg AB och Arkitekt är Sven Georg Zeitler på Tengbom. Projektet startade i februari 2016 med rivning av cirka 400 m² av Hus C.

Entreprenaden är indelad i två etapper. Etapp1 avser skolbyggnaden som beräknas vara klar i november 2017. Etapp 2 avser utemiljön som kommer att påbörjas i mars 2017. I samband med detta måste all verksamhet som idag bedrivs i Hus A (Vita Villan) flytta på grund av att den ligger inom arbetsområdet för utemiljön. I den yttre delen av arbetsområdet för etapp 2 ligger en paviljong som delar av Centralskolans verksamhet är evakuerad till. Denna paviljong måste avetableras innan utemiljön kan färdigställas i sin helhet. Detta sker i januari 2018 varför etapp 2 beräknas vara färdigställd sommaren 2018. När de två etapperna är klara kommer Hus C, D och E att rivas. Hus A och B kommer att bevaras.

Energiförsörjningen i den nya skolan kommer från 10 stycken 230 meter djupa energihål och ca 830 m² solpaneler på husets tak vilket kommer att generera cirka 85 MWh/år.

Byggarbetet följer tidplan med planerad inflyttning för verksamheten vårterminen 2018. Utvändigt är byggnaden klar, arbetet med utemiljön pågår. Invändigt pågår arbete med installationer och ytskikt.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation