Miljö och ekologi

Grönsaker Foto FutureimagebankMatEns mål är att använda miljöanpassade kemikalier och köpa in produkter med miljövänliga förpackningsmaterial samt använda minimalt med engångsmaterial och kontinuerligt utbilda medarbetarna inom miljöområdet.
När vi köper in ny maskinutrustning, ska den vara miljöanpassad.

Ekosatsningen med målet på 30%

Sigtuna kommuns ekosatsning innebär att servera ekologiska livsmedel på förskolor och skolor.

Målet för år 2016 var att andelen ekologiska livsmedel skulle vara 30 procent av det totala inköpsvärdet. Inköpsstatistiken visar att genomsnittet i vår verksamhet 2016 var 35,5 procent. Räknat i volym (det som ligger på tallriken) var andelen ca 43,9 procent. 

De ekologiska livsmedel som serveras är:

  • Lätt- mellan- standardmjölk och grädde
  • A-fil, filmjölk och yoghurt
  • Potatis, morot, vitkål, lök och andra rotsaker
  • Apelsinjucie och portionsfruktdrycker
  • Frysta grönsaker och bär
  • Nöt-blandfärs och högrev
  • Ägg, smör, raps- och olivolja
  • Pasta och ris
  • Pannkakor, fisk, köttbullar och pannbiff
  • Ketchup, chilisås och krossade tomater
  • Hårt bröd
  • Gryner, mjöl, frukostflingor, müsli och socker, honung och sirap
  • Gröna och röda linser, kikärtor och andra diverse bönor.
  • Kryddor och buljonger
  • Banan, kaffe, kakao, te, vaniljsocker och en chokladkladdkaka är Rättvisemärkta

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation