Elevprojektet i Råbergsskolan invigs av energiminister Ibrahim Baylan (S)

2015-01-12

Sigtuna kommun ska bygga ut Västra Rosersberg. Hur det ska se ut kommer drygt 100 elever från Råbergsskolan att jobba fram ett konkret förslag på. På onsdag kommer energiminister Ibrahim Baylan (S) till skolan för att inviga projektet.

Eleverna, som går i årskurs 4-6 i Råbergsskolan, kommer alltså själva att bygga ett förslag på hur området i Västra Rosersberg skulle kunna se ut.
Ett projekt som energiminister Ibrahim Baylan (S) blivit så intresserad av att han kommer till skolan för att inviga det nu på onsdag den 14:e januari.
Under projektets gång ska eleverna genomföra olika studiebesök samt komma i kontakt med olika personer med kunskaper kring de områden de ska jobba kring.

Följ projektet via sajt

Eleverna får möjlighet att arbeta verklighetsbaserat och ta itu med reella problem.
Arbetet kommer att vara ämnesintegrerat och eleverna på skolan ska med hjälp av programmet Minecraft bygga Västra Rosersberg, vilket också är ett sätt att synliggöra lärandet. Allt arbete publiceras på sajten www.vastrarosersberg.se.
Ett moment i projektet är att titta på system för energi utifrån ett hållbart perspektiv och där fyller energiminister Ibrahim Baylan en viktig funktion.
Media är välkomna att vara med under invigning och presentation av projektet. Det kommer även att finnas tid att intervjua Ibrahim Baylan enskilt.
Datum: Onsdag 14 januari
Tid: Klockan 10.00
Plats: Råbergsskolan
Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressekreterare Sigtuna kommun
073-666  53 36

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan