E-fakturering för kommunens leverantörer

Du som leverantör till kommunen kan skicka e-faktura till oss genom systemet Svefaktura (se länk till höger). Flera affärsystem har idag möjlighet att skicka elektroniska fakturor i Svefakture-formatet. Annars finns det ett antal lösningar på marknaden som hanterar detta på ett enkelt och smidigt sätt och till låg kostnad. Sigtuna Kommun arbetar idag med några samarbetspartners som erbjuder programvara och tjänster i detta syfte.
De lösningar som idag finns tillgängliga är:

Fakturaskrivare

Denna lösning gör det möjligt att skicka fakturor elektroniskt direkt från faktureringssystemet via en fakturaskrivare. Detta görs genom att installera en ”drivrutin” som gör att en elektronisk-fakturaskrivare blir valbar vid utskriften av fakturor. Om man därefter i faktureringssystemet väljer att skriva ut fakturan på den elektroniska-fakturaskrivaren så skickas fakturan elektroniskt till kommunen.

Webbsida

E-fakturering via websida går ut på att fakturan registreras på en hemsida och skickas därefter elektroniskt till kommunen. Upp till 100 e-fakturor kan skickas gratis på detta vis.

Information i fakturan

För att ni ska få er faktura betald inom avtalad tid ska följande information framgå av den faktura ni tillställer oss:

  • Referens – Referenskod för fakturamottagaren. Normalt de tre första bokstäverna i för- respektive efternamn följt av 001. Är t ex Karl Jansson fakturamottagaren blir vår referens KARJAN001 Solrosens gruppbostad. Övrig beställarinformation anges i separat fält. För att få korrekt referenskod, vänligen kontakta ekonomiadministrationen i kontaktkortet till höger.

Följande rutiner gäller

  • Avgifter såsom fakturerings-, expeditions-, aviseringsavgifter etc. godkänns inte (om inte annat avtalats).
  • Vi undanber oss vänligen men bestämt samlingsfakturor.
  • Vid inköp där vi som kund genomför köpet med en rekvisition förutsätter vi att rekvisitionen är ifylld av vår medarbetare och att Ni genomfört legitimationskontroll. Kopia på rekvisitionen ska bifogas fakturan.

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Läs mer