Välkommen till Aspbackens Förskola

 

Välkomna! 

Hej och varmt välkomna till Aspbackens förskola. Nedan följer lite information kring inskolningsrutiner, samt en liten lista över saker som kan vara bra att ha med redan första dagen.  

Introduktion 

Ni kommer börja kl.9.30. När ni kommer så tilldelas det en ansvarspedagog. Denna pedagog kommer att ansvara för ditt barns inskolning. Introduktionen tar ca. två veckor och inleds med tre föräldraaktiva dagar.  

Den första veckan pågår inskolningen mellan 9.30-14.00. De tre första dagarna är en förälder med mellan 9.30-14.00 och har huvudansvaret för sitt barn. Vi pedagoger finns hela tiden med så att barnet lär känna oss och miljön.  

Efter de tre första dagarna provar föräldern att gå ifrån, detta görs enligt överenskommelse med inskolningspedagogen. När vi startar "avvänjningsperioden" är det viktigt att du finns tillgänglig på det nummer du angivit, ifall ditt barn behöver dig. Det är viktigt att komma ihåg att alla barn är olika och reagerar olika. Därmed tar inskolningen olika lång tid för alla barn. Några barn är klara efter de tre första dagarna, medan andra behöver längre tid.  

Bra att ha med sig till förskolan: 

  • Kläder efter väder. Vi försöker vara ute så mycket vi kan, i alla väder.
  • Vinter: varma skor, varma tumvantar, varm mössa. En skön vinteroverall eller jacka och termobyxor. 

  • Vår: Regnkläder, stövlar  

  • Sommar: solhatt, solkräm och tunna lufta bomullskläder. 

  • Höst: varma kläder, tunnare tumvantar, mössa, varma skor.  

  • Extra kläder. Bra att ha ifall det skulle behövas.
  • Blöjor (om ditt barn använder det), vi skulle uppskatta om det inte är "up and go" blöjor.  
  • Trygghetssymboler t.ex. Snuttefilt, napp eller nalle. Eller kanske har ditt barn något annat.  

Vänliga hälsningar, 

pedagogerna på Aspbacken


Förskolan låter sig inspireras av Reggio Emilias pedagogiska tankar och förhållningssätt med exempelvis reflekterande arbetssätt och miljöns betydelse för barns lärande och utveckling. Vi har ett projekterande arbetssätt, vårt nuvarande projekt kommer att pågå under en period på tre år och heter "Hållbar framtid". Verksamheten har barnets tankar och intressen i fokus och utgår ifrån dessa. Vi arbetar utifrån ett vägledande arbetsätt (ICDP) som gynnar barns eget växande och lärande utifrån miljön och omgivningen. Vi ingår i ett verksamhetsområde med gemensam verksamhetsledning tillsammans med Silverskattens förskola på Steningehöjden.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation