Lilla My förskola - Fristående förskola

Liten flickaVår Verksamheten är delvis inspirerad av Waldorfpedagogiken. Vi äter exempelvis hemlagad vegetarisk mat, använder leksaker i naturmaterial och vistas ute i naturen så mycket som möjligt.

Lilla My drivs av en föräldraförening, vilket innebär stor delaktighet och ansvar för var och en. Som förälder i föräldraföreningen har du stora möjligheter att påverka verksamheten och du får fin kontakt med personal och övriga föräldrar. Du får också bra inblick i ditt barns dag på Lilla My.

LILLA MY är beläget i ett stort hus på landet i Fransåker, Odensala. Vi är en liten barngrupp med 16-18 barn från ett till sex år och vi har fyra fröknar.

Målsättning

Målsättningen på Lilla My är en harmonisk grupp med trygga, friska, kreativa och ansvarstagande barn. Varje barn ges utrymme att utveckla sin egen personlighet. Bland annat uppnås målsättningen genom fasta rutiner och mycket utevistelse samt genom aktiviteter såsom rytmik, våtmålning, dockspel, sagor, berättande och mycket fri lek. Vid vissa aktiviteter är barnen indelade i åldersgrupper – från fröbarn, som är de minsta barnen, till knoppbarn, blombarn och solbarn.

Torsdagar är vår utflyktsdag. Då går vi till den närbelägna hagen eller ut i skogen och tar lunchen med oss. Alla barn ser fram emot torsdagarna, även de som är små. Om vädret tillåter äter vi även mellanmålet utomhus. Innan varje terminsavslut har alla barn, föräldrar och personal en gemensam fest på Lilla My. Vi har även andra gemensamma aktiviteter, t.ex. Lilla My-fika två gånger per termin, föreningsmöten samt vår- och höststädning av gården. I samband med vår- och höststädningarna brukar vi ordna pubkvällar så att föräldrarna ska få möjlighet att träffas och lära känna varandra, vilket stärker gemenskapen i föreningen.

Välkommen till Lilla My, Fransåker, Odensala

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation