Mars 2018

Vi har snart passerat det första kvartalet av året. Tiden går fort! Vi har så mycket roligt framför oss som vi ska hinna med innan sommaren kommer.

I vårt projekt med Snick och Snack har vi arbetat lite olika i våra tre grupper.  En grupp har lyssnat på en cd-skiva två gånger om Snick och Snack. Vi hörde då att det är nyttigt att äta morot så alla barn ritade sin morot och sen fick de smaka på morot. Vår grupp började att upptäcka att de är bra på gymnastik. De hjälper varandra och visar hur de ska göra. Andra tillfället efter projektgruppen började barnen bygga med olika material och driva nya idéer tex trafik, parkering. En annan grupp har arbetat med Snick och Snack boken. Läst ett kapitel Finns det spöken i kungaskogen? Vi ritar ett spöke. Pratat om hur en snäll kompis ska vara. Läst om allemansrätten , vad får vi göra och inte får göra i våran fina skog.  En tredje grupp har tecknat porträtt av snick och snack, testat på dockteater med handdockor, läst sagor och pratat och återberättat om sagorna och tagit upp svåra ord. Vad betyder på momangen? Darrig? Spanar? Gå vilse? Kivas? Vi pratade tillsammans och alla fick träna på att komma till tals och berätta. I våra projekt tränas det på att samarbete, turas om, att lyssna och reflektera individuellt och tillsammans i grupp, att benämna och lära sig nya ord. Vi har börjat i en liten skala med TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Det förstärker barnens språk ännu mer. Något som vi ser mycket positivt på. För er som vill veta mer, besök gärna http://www.teckna.se/red_valkommen.htm

På eftermiddagarna så går ibland en del barn iväg på promenad med en pedagog. Något som barnen verkar tycka om. Vi pratar om allt vi passerar förbi och ser efter vägen. Mycket intressanta tankar kommer upp och vi diskuterar tillsammans om frågor uppstår. Ibland går vi till en lekpark, ibland strosar vi runt i närmiljön. 

Vi har månadsfest onsdag den 11:e april tillsammans med skeppet. Vi kommer att fira Angelo, Samuel, Lana.

Snart kommer vårens utvecklingssamtal. Tider kommer att komma till er framöver.

Vi vill påminna om de två planeringsdagar 14-15:e maj. Då är förskolan stängd för fortbildning för personalen. Lappen har suttit uppe på dörren sen 16:e februari så jag hoppas att ni redan har skrivit upp det i kalendern.

Ännu en gång vill vi påminna om att det är så viktigt att Ni alla stänger alla grindar som ni passerar in och ut på förskolan! Flera gånger kommer föräldrar och säger till att grinden står öppen mot parkeringen! Det är inte ok! Alla ska vara rädda om allas barn.

Nu är vi i en övergång från kyla till varmare grader. Tänk på att se över Era barns kläder. Ett tips är fodrade regnkläder alt lite tunnare kläder till eftermiddagarna. Kolla även med jämna mellanrum om det behövs fyllas på med extra kläder. 


Vi övar inför sommarfesten med låten "Räknemagi" från Snick och snack. Sök gärna på den på Youtube, så kan Era barn visa hur fantastiska bra de redan nu kan låten. https://www.youtube.com/watch?v=zOtA5paf7cE

Vi håller på med att ändra om i miljön nu när vi har fått material!

Glad påsk 
Med vänliga hälsningar Ullis, Payman och Veronica  
    
Kontaktinformation till vår avdelning: 
Piraterna: 0736-613614
Mail: silverskatten.piraterna@edu.sigtuna.se

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan