Om förskolan

Vår profil är hälsosam och nyttig mat och ett aktivt friluftsliv. Barn och föräldrar erbjuds en trygg miljö där vi sätter barnens behov och välbefinnande i centrum.

På våra förskolor blir barnen sedda och får komma till tals, vi ger dem förutsättningar för att lära sig att ta ansvar och bli självständiga, samt känna medkänsla.

Vår vision är att Hälsans förskolans barn ska synas, höras, känna glädje och trygghet i sig själva.

Förskolans mål och inriktning

Vi arbetar med den motoriska utvecklingen som är en viktig grund för barnets inlärnings- och koncentrationsförmåga. Vi eftersträvar att varje barn skall ges förutsättningar att utveckla en god kroppskännedom genom att utveckla grundrörelserna: åla, rulla, krypa, springa, hoppa, klättra, balansera och mycket mer. Därför ger vi barnen möjligheten att vara ute i skog och mark så mycket som möjligt. Vi rör oss i närområden, närliggande parker och skog.

Vi äter frukost, lunch och mellanmål på förskolan. Maten är hälsosam och så fri som möjligt från socker och färgämnen. Vår kost innehåller mycket rotfrukter, linser, bönor och grönsaker av olika slag. Vegetarisk mat serveras minst en gång i veckan. Stor vikt läggs vid att maten ska vara hälsosam och tilltalande för barnen. Inga söta mellanmål serveras. Födelsedagsbarn firar vi till exempel med en frukt och grönsaksbuffe.

Så här arbetar vi för att uppnå våra mål:

  • Vi väcker barnens intresse för natur genom att vara ute i skog och mark. Vi anser att utevistelsen är mycket viktig för den motoriska utvecklingen och försöker komma ut varje dag, antingen på morgonen eller eftermiddagen.
  • Vi har gymnastik i närliggande gymnastiksal ( Tingvalla skola ), samt rytmik i Spegelhallen varje vecka med de äldre barnen. De allra minsta har rörelselek och rytmik på förskolan.
  • Vi besöker biblioteket regelbundet.
  • Vi åtar oss att alla barn på Hälsans förskola ska gå på teater eller annan liknande kulturell event minst en gång per termin.
  • Vi pratar med barnen om mat, vad som nyttigt och varför. Vi försöker väcka matlusten och glädjen hos alla barn och erbjuda andra alternativ än godis, läsk och halvfabrikat.
  • Framför allt har vi ROLIGT med barnen!

Förskolans egen utvärdering

Du som förälder får påverka verksamheten genom att fylla i en utvärderingsenkät som läses och följs upp av förskolans personal.

Två gånger per år utvärderar vi hela vår verksamhet och använder bland annat föräldraenkäten som underlag för vår verksamhetsutveckling. Vi gör verksamhetsplaner och kvalitetsredovisning varje år.
Ännu viktigare för oss är att du som förälder ska få ett bra, respektfullt bemötande varje dag. Du ska kunna framföra dina åsikter och tankar till oss när som helst och få information om ditt barns dag hos oss.

Information om barnets utveckling och lärande

Tillsammans med föräldrarna har vi utvecklingssamtal två gånger om året. Vi för kontinuerlig dokumentation om barnen och samlar detta i barnens portfoliopärmar. Både barnet och föräldern har alltid tillgång till portfoliopärmen, som de sedan får med sig när de slutar på Hälsan.

Vill du veta mer

Tycker du att detta låter som en plats för dig och ditt barn hör gärna av dig till oss eller kom förbi och hälsa på. Vi visar gärna runt och berättar mer.
Kontaktinformation hittar du till höger>>>

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan