”Juhán Niila Stålka från Sigtuna blir it-expert åt regeringen”

2013-04-19

I dag har det gått ut ett pressmeddelande från Digitaliseringskommissionen:

"Vi tror att barn och ungdomar är bra på internet. På vissa sätt är de kanske bättre än vuxna, i det att de inte har lika många och lika hårt inpräglade förutfattade meningar om hur saker kan och bör fungera. I en teknisk miljö där saker ändras hela tiden kan den utgångspunkten vara nog så viktig som erfarenhet och expertkunskaper kring specifika detaljer.

Därför utser Digitaliseringskommissionen i dag åtta kommissionärer, mellan 7 och 18 år, till vår expertgrupp Lilla kommissionen. De är födda och uppvuxna i det digitala och många av dem började använda nätet och it redan i förskoleåldern. Därför är de unikt lämpade att vara våra framtidsexperter, för att hjälpa oss att försöka se och vrida på digitaliseringen med lite mindre skygglappar.

Från årskurs åtta på Ekillaskolan i Sigtuna kommer kommissionär Juhán Niila Stålka. Juháns främsta intresse är teater, som han hållit på med sedan han lärde sig att gå. Han är politiskt intresserad i skolpolitik och upphovsrätt och engagerad i den samiska ungdomsorganisationen Sáminuorra. 

Juháns favoritord är solidaritet och hans intresse för solidaritet och juridik gör att han i framtiden vill bli jurist med mänskliga rättigheter i fokus och sedan få arbeta med frågor som rör urfolk och olika minoriteter."

Vi på Ekillaskolan är helt övertygade om att Digitaliseringskommissionen gjort ett klokt val när de utsett Juhán till en av de åtta kommissionärerna. Stort grattis till regeringen - och till Juhán.

Läs mer om Lilla kommissionen och Digitaliseringskommissionen via länken till höger.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan