Nya framgångar i tävlingen Webbstjärnan

2013-04-18

När tävlingen Webbstjärnan i dag presenterade de 100 bästa bidragen, varav 33 stycken tillhörden tävlingsklassen årskurs 6-9 hade Ekillaskolan flera bidrag med på listan. Hela fyra bidrag på listan är nämligen skapade av elever på Ekillaskolan.

De två första bidragen kommer från en av skolans SVA-lärare, Arian Asinger, som i samarbete med Ekillaskolans IT-pedagog, Andreas Nordh, skapat de sidor och uppgifter hennes elever har arbetat när de läst böckerna Jorden runt på 80 dagar och Jag är Zlatan.

De tredje bidraget är det åttor som ligger bakom. 8C1, 8C2, 8D1 och 8D2 har alla fyra arbetat med separata ämnesövergripande bidrag som handlar om demokrati. De här fyra bidragen har tillsammans kommit in på topp 100.

Det fjärde bidraget är skapat av elever i 9A2, 9A3, 9A4 och 9C som har skrivit läsloggar och fördjupningar om andra världskriget. De här elevarbetena har sedan publicerats på en wiki.

Under läsåret har skolans IT-pedagog dessutom haft ett projekt tillsammans med Sätunaskolans 6A & 6B. Där har de läst böcker och svarat på nutidsfrågor och skapat Skolspelet, som också har tagit sig in på topp 100.

Webbstjärnan är imponerade och kommer den 30/4 att göra ett besök på Ekilla- och Sätunaskolan för att intervjua tio av de elever som arbetat i ett flertal av de här projekten.

Den tredje maj får vi reda på om något av bidragen är tillräckligt starkt för att ta sig till final.

Vi på Ekillaskolan håller tummarna för våra duktiga elever!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan