Fritidshemmet

Elev som bygger med Kapla-stavar. Foto: S:ta Gertruds skolaFritidsverksamheten på S:ta Gertrud är integrerad i skolans verksamhet. Fritids har ca 230 elever inskrivna, uppdelade på åk F-2 och åk 3-6 enligt tabell nedan. 

 

 

 

Hemvist

Årskurs   Lokal  
F-2 Viggen

 

F-2 Skarven/Örnen (paviljongen)                                                     

 

3-6 Ripan (B-huset)

 


Efter 17.00 (fredagar 16.30) samlas hela fritidsverksamheten i Andrummet.
 

Öppettider: Kl. 06.30-18.00. Öppning och stängning sker i Andrummet (huvudbyggnaden, ungefär i mitten av huset).  Våra morgonrutiner med frukosttider och liknande hittar ni i PDF-filen till höger.


 

Rutiner för hämtning och lämning

Elevernas tider skrivs in på respektive vecka i vår fritidspärm. Om ni har fasta eller rullande tider går det bra att lämna in ett schema, så fyller vi i tiderna. Vid ändring av schemat eller om eleverna ska gå hem själva är det viktigt att ni meddelar oss. Informera oss också om eleverna blir hämtade av någon annan eller går hem med en kamrat. Vi ser gärna att ni föräldrar kommer överens i förväg om barnen ska leka med varandra efter fritids. Meddela alltid en personal från fritids när ni hämtar ert barn!

 

Mobiler och leksaker

Vi vill att ni tar kontakt med oss istället för att ringa på era barns mobiler vid hemgång eller lek med kompisar. Helst ser vi att mobilen ligger avstängd på en bestämd plats om den nödvändigtvis måste vara med.
Under fritidstiden får eleverna inte ha med sig egna leksaker.

 

Ansökan om fritidsplats

Behöver du fritidsplats till ditt barn? Läs mer om vilka bestämmelser och avgifter som gäller via Sigtuna kommuns länk till höger. Där finns även länkar för att ansöka om fritidsplats direkt på nätet. Vid problem med ansökningen kontakta verksamhetshandläggare Marie Björkman på Barn- och ungdomsförvaltningen, telefon 08-591 263 83.


 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Relaterade dokument