Pris delades ut till ”Årets pedagoger 2015”

Sigtuna kommuns utmärkelse Årets pedagog delas årligen ut till lärare eller arbetslag inom förskola, grundskola, gymnasium eller komvux som visat stor skicklighet i det pedagogiska arbetet. Utmärkelsen är på 40 000 kronor (fördelas jämnt mellan pristagarna) och kan användas till kompetensutveckling som gagnar verksamheten och/eller pristagaren.

– Pedagogisk utmärkelse är en uppmuntran till skickliga lärare och pedagoger som gör skillnad. De spelar en avgörande roll för utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan, säger Pernilla Bergqvist (FP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

– Sigtuna kommuns många duktiga pedagoger ger eleverna färdigheter i att ständigt lära nytt och att anpassa sig till en föränderlig värld även efter skoltidens slut. Det är ett arbete som stärker både individer och samhället i stort, säger Ibrahim Khalifa (S), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

– Det är viktigt att lyfta de goda exemplen i kommunen. Våra duktiga pedagoger jobbar hårt och de är en starkt bidragande orsak till att skolresultaten har lyft. Vi är stolta över dem, säger Ali Wandi (S), vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Utmärkelsen delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 16 juni.

 

Pristagare:

 • Emmy Tjärnqvist, Arlandagymnasiet
 • Mikael Öhman Arlandagymnasiet
 • Marie Iskander, Valstaskolan
 • Carina Davidsson, Centralskolan
 • Carina Österling, Karusellens förskola
 • Anne-Margrethe Larsen, Sätuna förskola
 • Ett fel inträffade

  De markerade fälten måste fyllas i


  Dela på

  Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
  Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
  Se en film om varje pristagare