Samhällsorientering

Är du ny i Sverige? Då kan du ha rätt till samhällsorientering, en kurs som på 60 timmar ger dig kunskap hur det svenska samhället fungerar.  

Syftet med kursen är att ge dig som nyanländ information om hur du kan göra för att snabbt komma in på arbetsmarknaden och i samhällslivet. Du får också chans att diskutera och ställa frågor. På kursen går vi bland annat genom hur man söker arbete, olika sätt att se på barnuppfostran och hur man hittar rätt i hälso- och sjukvården.

Kursen ges på modersmål eller annat språk som du behärskar väl. Om det inte finns möjlighet till utbildning på ditt modersmål får du samhällsorientering på svenska med tolk. Ofta ingår i kursen även studiebesök hos någon myndighet eller på ett museum.

Vem har rätt till samhällsorientering?

- du som är folkbokförd i Sigtuna kommun från och med 1 maj 2013,
- du som kommer från ett land utanför EES-området/Schweiz,
- du som har fått uppehållstillstånd på grund av anknytning,
- du som är mellan 18 och 64 år.


Men det gäller även för dig som har eller kommer att få en etableringsplan på Arbetsförmedlingen. Du vänder dig i så fall till din handläggare på Arbetsförmedlingen.

 

Mer information

För mer information mejla eller ring oss på Centrum för vuxenutveckling. Se kontaktuppgifter till höger under rubriken "kontaktinformation".

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation