Sfi, Utbildning i svenska för invandrare

Sfi, Utbildning i svenska för invandrare

 

Välkommen till vår utbildning i svenska för invandrare. Det här är en språkutbildning för dig som inte har svenska som modersmål. Syftet är att ge dig grundläggande kunskaper i det svenska språket och utveckla ett funktionellt andraspråk. Undervisningen är gratis, men du får själv betala en del läromedel.

Innan du börjar hos oss ska du: 

  • Vara folkbokförd i Sigtuna kommun
  • Vara 16 år eller äldre
  • Ha fått dina fyra sista siffror i ditt personnummer 


Hur anmäler jag mig?

Du är välkommen med en skriftlig ansökan. Ansökningsblanketter finner du i länken här till höger som du antingen mailar till oss på arlandakomvux@sigtuna.se  eller skickar i brev till:
Sigtuna kommun, Sfi, 195 85 Märsta  

Kurser

Utbildning i svenska för invandrare är indelade i fyra kurser, (A, B, C, D). Kurserna är anpassade för dig enligt följande mall:

  • A-B (Studieväg 1) för dig som har ingen eller kort skolgång från ditt hemland.
  • B-C (Studieväg 2) för dig med 7-12 års skolgång.
  • C-D (Studieväg 3) för dig som är studievan och har mer än 12 års skolgång.

OBS! För studier på sfi kan du inte söka studiemedel

Studievägledning

Studievägledarna hjälper dig att planera dina studier så att du så fort som möjligt når målet med studierna. Studievägledarna erbjuder bland annat vägledningssamtal, hjälp med upprättande av en studieplan, enskild- och gruppvis information om vägar efter sfi, validering av utländska betyg, yrkesutbildningar och mycket mer. Telefon- och öppettider finns under fliken Studievägledning.

Nationella prov Sfi

Vi genomför regelbundna nationella prov under året. Undervisande lärare avgör vilka elever som är klara för nationellt slutprov. Provet får endast genomföras en gång.

Prövning Sfi

Från 1 juli 2013 gäller nya rutiner för prövning av betyg C och D. Om du inte är elev hos oss kan du anmäla dig till Sfi-prövning. Prövning utgörs av det nationella provet och andra kompletterande delar. Prövningen tar en hel dag. Mer information finns under fliken Prövning sfi här till vänster.

Var bedrivs undervisningen?

Undervisningen bedrivs på följande platser:

  • Kolstavägen 20, SVA grund och SFI
  • Kvällskurser kommer att ske i Kunskapens hus, vikingavägen 2 i Märsta. 


Sfi i annan kommun?

Söker du SFI i annan kommun behöver du kontakta studie-och yrkesvägledare vid Sigtuna kommun. Du behöver också lämna in en ansökningsblankett från den kommun du önskar att studera ifrån. Är det så att du arbetar ska du också lämna in ett arbetsintyg.

Lycka till med dina studier och välkommen till oss på Sfi

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation