Ämneskurs - Dans

Dans är ett uttrycksmedel som återfinns i alla kulturer och under alla tidsepoker. På Kulturskolan får du möjlighet att dansa och ha roligt i våra dansgrupper samtidigt som du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rytmik.
Du kan prova på flera olika dansstilar, allt från balett till hiphop!

Dansschema och dansfolder finns under Relaterad information. Se även sidan Platstillgång.Vi tar endast in nya elever under terminens tre första veckor, senare anmälningar ställs i kö inför nästa termin.

OBS! Höstens schema för ht19 med grupper, dagar och tider är inte klart ännu.

Våra kurser:

 

Babyrytmik för barn 2-20 månader

Läs mer under fliken Babyrytmik till vänster.

Balett-mix

Traditionell balettskola med inslag av andra dansstilar. Från vårterminen 2019 har vi  balettgrupper för barn födda 2013 och uppåt.

Pyttedans

Dans och rörelselekar, rim och ramsor. En förälder eller nära anhörig deltar tillsammans med barnet under dessa lektioner. Syskon kan tyvärr  ej vara med under lektionen. Under läsåret 18/19 vänder sig gruppen för barn födda 2016.

Barndans för barn mellan 3 och 6 år

På barndansen tar vi tillvara på och stimulerar barnens naturliga lust till rörelse och dans. Under lekfulla former får barnen utveckla samspel med andra, sin kroppsuppfattning, rumsuppfattning, styrka, flexibiliet och inte minst sin fantasi. Under läsåret 2018/2018 måste en förälder delta på danslektionen för barn födda 2015. 

Sång- och danslek/Sång- och dansmix 

Under läsåret 18/19 planerar vi att ha en grupp för f-klass som vänder sig till barn födda 2012 och en grupp från åk 1 som vänder sig till barn födda 2011-2010.  Vi sjunger och dansar på ett lekfullt sätt. De barn som har gått på Musik- och dansverkstad med sin förskola kommer att känna igen konceptet.  

Danslinjen för barn/ungdomar från årskurs 5

Läs mer under danslinje-fliken till vänster. Anmälan görs på särskilt formulär.

Dansmix för barn i årskurs 1 och 2

På dansmixen får barnen en grundläggande skolning iubin scebusj dabs. Det är dansglädjen som står i centrum och vi bjuder på dansupplevelser i olika stilar. Vi jobbar även med improvisation och komposition där eleverna är med och skapar.

Mix-it för barn från årskurs 3

På mix-it lektionerna får eleverna många olika dansupplevelser. Eleverna får dansa olika stilar t.ex jazz, modernt, show och street. Vi jobbar även med improvisation och komposition där eleverna är med och skapar.

Dans för dig som går på gymnasiesärskola 

Under läsåret 17/18 har Kulturskolan startat en grupp med dans- och teater med hjälp av medel från Kulturrådet.

Vi dansar en mix av olika dansstilar och till olika slags musik, där du själv får vara med och vara skapande.  Lektionen är på Kulturskolan med läraren Lisa Sterner och Malin Stintzing.  

 

Street och show från årskurs 8

Street- och show är ett begrepp som rymmer många olika jazzstilar. Dels de tyngre och tuffare rörelserna från streetdance, dels det showiga från showjazzen. Lektionerna består av en uppvärmningsdel, en dansteknikdel och en dansdel. 

 

Hiphop/Street från årskurs 7

Eleverna får dansa hip-hopstilarna; "popping", "locking" och "boogaloo". Blandas med funkmusik och streetstyle.

 

Jazz/Modernt/Hiphop med fokus på koreografi. För gymnasie-elever  

Tyngdpunkten ligger på att skapa koreografi i dansämnena Jazz, Modern Dans och Hiphop. Vi ägnar oss åt  improvisation och komposition . Eleven bör ha en stark dansbakgrund.

 

Kortkurser

Kulturskolan har även vissa läsår kortare kurser och helgkurser i olika dansstilar. Vi kan också skräddarsy kurser efter överenskommelse. Vill du veta mer kontakta Kulturskolan. Babyrytmiken räknas som kortkurs.

Hur väljer jag rätt nivå på danskursen?

I vår dansfolder kan du se vilken nivå det är på respektive kurs.

N Nybörjare
N/F Nybörjare/fortsättning, ca ett års erfarenhet
F Fortsättning, minst 2 års erfarenhet
M Mellan, minst 3 års erfarenhet
A Avancerad, minst 4 års erfarenhet

Kulturskolan förbehåller sig rätten att flytta elev till passande grupp.

Lokaler

Kulturskolan har tre danssalar i Kulturskolans hus i Märsta centrum; Isadora på plan 2 samt Cullberg och Schakt på plan 3.   Dansundervisningen i Sigtuna sker i gymnastiksalen på S:t Olofs skola.

 

Föreställningar

Danseleverna samarbetar ofta med andra elever på Kulturskolan, till exempel med musik-, sång- eller teaterelever. Detta kan resultera i olika produktioner eller uppsättningar. Vi gör också egna dansuppvisningar på Kulturumscenen och uppvisningar bland annat ute på kommunens skolor.

 

Lägerverksamhet

Det är tyvärr inget läger inplanerat under 2019

Lärare:

Eva-Karin Latvala 

Helena Gunnarsson

Joanna Gomes

Lisa Mathiasson

Lisa Sterner

Maria Edin

Sara Falck

Veronica Näslund

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation