Yoga för seniorer på Sigtuna Kulturskola

Yoga för seniorer är en träningsform där vi lugnt och metodiskt synkroniserar kropp, andning och sinne. Genom mjuk stretching för den mogna kroppen driver vi ut slaggprodukter och väcker livsandarna. Med andningsövningarna lugnar vi ner sinnet och vi provar även meditation för de som är nyfikna.

Yoga är en träningsform som bevisligen främjar hälsa och balans medllan kropp och sinne. Utövare av yoga, äldre som yngre, nybörjare som avancerade berättar om att problem med sömn, kronisk huvudvärk och låsningar i kroppen lättats upp med hjälp av yoga. Många pratar också om att det är lättare att hantera stress och oro. I det stora hela så är känslan av att "ge tid till sig själv" och "bara få vara" en vanlig orska till att många praktiserar yoga.

 

Vi bör komma ihåg att det inte finns någon prestige i yoga. Man behöver inte vara vig eller flexibel för att utöva den här träningsformen. Alla är välkomna!

 

Kursen blev inställd pga för få deltagare! 

Tisdagar 11.15-12.30 i Spegelsalen på Kulturskolan

Lärare: Veronica Näslund

Avgift: 975 kr/termin (faktura)

Kursstart 7 september 2010

 

För nyfikna som gärna vill prova på ges en kort kort workshop/introduktion på Sigtuna Kulturskola, Tingvallavägen 20 i Märsta.

 

Workshop/introduktion: 28/8 + 29/8 kl 12.00-14.00 båda dagarna

Avgift 200 kr för hela helgen (faktura)

.

Anmälan till både kurs och workshop kan göra i formuläret till vänster. Yoga-kursen kan man även anmäla sig till via Anmälan-on-line under fliken Anmälan. 

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation

Relaterade dokument