Brev från Ellinor

2012-08-30

Går det att förklara hur underbart det är att dansa? Det behöver inte förklaras, det behöver bara visas. Visas med rörelse.

 

Just nu går jag andra året på en treårig yrkesdansskola i München i södra Tyskland som heter ”Iwanson-international school of contemporary dance”.  Det är en tysk skola som är grundad av den svenska dansaren och koreografen Jessica Iwanson.  Där är det långa dagar av dans som gäller, från 08.00-16.00 har vi danslektion efter danslektion.


Men om vi backar tillbaka tills den dag då jag började dansa så hamnar vi inne på Sigtuna Kommuns Kulturskola med Veronica Näslund, Sara Falck och Maria Edin som lärare. Där föddes och växte min kärlek för dansen.
Efter Kulturskolan har jag gått på en rad olika dansskolor som St Eriks gymnasium med inriktning dans, danslinjen på Sways dansskola under ledning av Jennie Widegren, känd från dansgruppen Bounce och sist men inte minst Iwanson- international school of contemporary dance.

Att veta att slutet är nära på vägen till att få ett diplom som professionell dansare är en underbar känsla, att veta att allt slit har lönat sig. Det har jag Sigtuna Kulturskola att tacka för. För mig var Sigtuna Kulturskola den perfekta starten till ett liv som dansare. Där fanns fantastiska lärare som motiverade och stöttade mig och visade mig hur magiskt det kan vara att utrycka alla sina känslor utan att behöva säga något. En enda dansrörelse kan säga mer än tusen ord.

Ungdomar som dansar. Fotograf Sigtuna kommunFlicka i spagat. Foto Sigtuna kommun

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan