Dansdag i Vällingby

2012-08-30

Den 25/8 åkte elever från Kulturskolans Danslinje 2 till Vällingby för att delta i den årliga stora dansfestivalen som anordnas av Stockholm Stad.


Vi hade tur med vädret och eleverna var laddade! Vi repar och plockar först kostym på Kulturskolan. Danspedagoger Veronica Näslund och Joanna Gomes åker med.
Väl framme blir vi hänvisade bakom scenen och får instruktioner. Vi ska på scenen kl. 15.00, och dansa tre koreografier. Vi hinner äta en hamburger-lunch i solskenet innan vi ska på.

Solursparken är full av människor och runt omkring pågår workshops och uppträdanden. Stockholms Kulturskola ställer upp med en liten dans-flashmob framför scenen innan det blir vår tur.

Eleverna dansar ett klassiskt stycke, "The pirates Dream", ett modernt jazz-stycke "Full Flex" och ett modernt stycke "Borta bra men hemma bäst". De var sååå duktiga och fröknarna var väldigt stolta!!!

Danspedagog Eva-Karin Larsson var också på plats, mest som publik, men hon fick äran att presentera eleverna och i samband med det flirta lite med konfrencier Nicklas Wahlgren.

Efter uppträdandet, som fick mycket uppskattning, fick eleverna goda kakor och lite godis som tack. Vi stannade kvar någon timma och tittade på andra uppträdanen, provade lite zumba och köpte kolaremmar innan det var dags att ge sig av hemåt.
Kl. 17 var vi tillbaka till Kulturskolan. En lång dag, men alla var supernöjda och glada. Vi ser redan fram emot nästa år igen.

Veronica Näslund, danspedagog

Elever som dansar på scen. Fotograf Sigtuna kommun

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan