Danslinjens turné till Järfälla

2011-04-11

Fredagen den 8/4 åkte Kulturskolans Danslinje 1 på en liten turné till Järfälla kommun.

Vi uppträdde på Kulturscenen i Jakobsberg och bidrog med tre koreografier i tre olika dansstilar: Street/hiphop, Klassisk balett och Modern dans. Allt för att visa vilken bredd man får som danselev på danslinjen.

Redan klockan 16 mötte vi upp de andra eleverna som skulle vara med i samma föreställning; gymnasieelever från SAM-gymansiet i Järfälla och danselever från Järfälla Kulturskola.
Danslinjens elever fick möjligheten att prova sina danser på en annan scen, träffa andra danselever och dansa inför en annan publik än de var vana vid.

Det är en ganska varm och ljus vårkväll och vi är på gott humör. Efter att vi repeterat, satt ljus och övat övergångarna hinner vi slänga i oss lite pizza innan det är dags för föreställning. Klockan närmar sig 19 och vi samlar alla elever för pepping. Föreställningens namn: "8 danser"!
Föreställningen är runt 45 minuter, och som alltid går tiden väldigt fort. Eleverna från Danslinjen gör en superbra insats. Vi fick mycket beröm från de andra danspedagogerna som var inblandade!
Vi rör oss så småningom hemåt och gör helg. Nöjda och glada!

Vi tackar eleverna som gjort så fantastiskt ifrån sig, och vi passar också på att tacka föräldrar till elever som ställt upp med skjuts och som publikstöd.

Vart turnén går nästa år? Ja, vem vet, men det blir minst lika bra!

Veronica Näslund, danspedagog/yogainstruktör, Sigtuna kulturskola.

Danslinje 1. Fotograf Veronica Näslund

Fler bilder från dagen finns under Danslinjens sida.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan