Grattis Matilda!

2018-06-15


I måndags förärades Matilda Kästel ( bild- och formlärare på Sigtuna Kulturskola)  pris i kategorin konsthantverk på Swedish Design Awards 2018. 

Grattis till Matilda! 

Så här skriver : www.design-s.se

KONSTHANTVERK & HANTVERK


Samtidigt i underjorden

Samtidigt i underjorden är en del av serien Fridlyst. Verket refererar till ett parallellt universum där underjorden speglar vår värld och där våra förfäders fotspår löper jäms med våra. Det är en reflektion och en synvilla, där Matilda Kästel söker efter en plats fredad från civilisationens baksidor. Inspirerad av de ostörda skogarna i Washington och Småland, i bergen och i mörkret undersöker Fridlyst naturens lugn och styrka. 

Konstnär: Matilda Kästel
Material: glas och rostfritt stål
 

Motivering
Matilda Kästels projekt Fridlyst är ett tydligt och strålande exempel på vad som skulle kunna beskrivas som det nya glaset. De olika delarna i arbetet visar glaset på ett nytt sätt bortom de förföriska aspekterna av materialet – aspekter som både hållit tillbaka glaset i sin utveckling samtidigt som det också gjort det till ett material djupt förankrat i folksjälen.

Matilda är medlem i en grupp kallad BOOM (en grupp unga, starka kvinnor). De har ett projekt kallad Empowerment och genomförs med stöd av Kulturbryggan. De har byggt en mobil glashytta!! På lördag gör de sitt första besök till ungdomar, där de får prova att blåsa glas, på Feel the Streets i Märsta! 

glaskonst

Bild på konstverket!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan