Momo - Kampen om tiden!

2014-09-16

Våra äldsta teaterelever tillsammans med elever från danslinjen sätter upp Michael Endes klassiker ”Momo – Kampen om tiden”. Missa inte chansen att få en semiprofessionell teaterupplevelse ur världslitteraturen med och för barn och unga.

Föreställningen är ca 105 min och spelas på Kulturumteatern  1/10 kl 19.00 för allmänheten och skolföreställningar (ej för allmänheten)  2/10 kl 8.30 och kl 13.00

Momo är en tidlös berättelse om tiden som ändå ligger mitt i tiden. En dansteater av och med elever från Danslinjen och teaterensemblen Harlekin, sistaårselever. I samarbete med konstelever från Sigtuna FHSK & Stockholms kulturskola.

Fritt efter Thomas Forsbergs dramatisering a Michael Endes klassiska roman.
Momo eller kampen om tiden är en barn-och ungdomsbok skriven av den tyska författaren Michael Ende, 1973. Den handlar om den lilla flickan Momo som rymt från ett barnhem till en gammal amfiteater i en ökänd stad.

Momo har en ovanlig förmåga. Hon kan lyssna som ingen annan kan. Folket som bor i kvarteret i närheten av amfiteatern upptäcker snart att livet blir lite lättare efter att de varit och pratat med henne och hon får snabbt många vänner, både bland barn och vuxna.
En dag dyker det upp män i gråa kostymer i staden och säger sig vara från tidssparkassan och plötsligt har människorna skrivit på bindande kontrakt att skynda sig att spara minuter och sekunder, utan att de ens själva minns hur det gått till. Det blir Momos uppgift att tillsammans med sina vänner försöka återinföra tiden till människorna i staden.
På ytan förefaller Momo vara en spännande saga för barn men om man granskar symboliken lite närmare finner man ett tidlöst tema som i ännu högre grad vänder sig till oss vuxna.
Hur blir vi lyckliga? Går det att leva i nuet? Och vad händer med oss när vi glömmer att vara närvarande?

Fri entré!

Välkomna!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan