Nyhet! Danslinje 3 från höstterminen 2012

2012-02-06

Danslinjen på Sigtuna Kulturskola är en möjlighet för dansglada elever att fördjupa sina kunskaper i de tre basämnena jazzdans/streetdance, modern dans och klassisk balett.

Danslinjen ger eleven chans att använda sin kunskap till högre studier inom dans. Danslinjen har funnit på Kulturskolan sedan 2008 och har växt kontinuerligt sedan dess. Idag kan vi stolt säga att vi har elever som gått vidare till estetiska på program, med stipendium i fickan och att planerna och projekten med danslinjerna växer för varje år.

Från att vi  t. ex. uppträtt för våra äldre kommuninvånare i Sigtuna kommun så deltar vi i år på en flaschmob på Dansens dag inne i Stockholm gemensamt med Stockholms kulturskola. En temaföreställning "Pirates of The Carribeean" är på gång och jobbas fram och vi har dansat på dansfestival i Vällingby vilket ser ut att bli ett återkommande projekt. Detta är bara en bråkdel av allt skoj som följer med att vara elev på Danslinjen och Kulturskolan.

Vi som undervisar eleverna blir för varje år stolta och glada över hur snabbt eleverna växer i sitt dansspråk, samarbete och vänskap. Eleverna jobbar hårt och otroligt motiverade, får snabbt en inblick hur det är att jobba som artist och djupare förståelse för dans som konstform. Vi ser hur elever tar för sig, utvecklas både fysiskt och som personer på dansgolvet och gemensamt i gruppen. Detta gläder oss och vi hoppas att Danslinjen kommer att fortsätta att vara en möjlighet för kommunens danselever att få utvecklas positivt oavsett om man senare väljer dansen som yrke eller har det som ett härligt fritidsintresse!

Danslinje 1: från åk 8 (dansvana krävs).  Eleverna dansar tre gånger i veckan: jazz/street, modern dans, klassisk balett

Danslinje 2: från åk 6 (dansvana krävs) . Eleven dansar 3 gånger i veckan: jazz/street, modern dans, klassisk balett

Danslinje 3: från åk 4 (dansvana krävs).  Eleven dansar två gånger i veckan: jazz/street och modern dans

Eleven söker till de olika danslinjerna via audition som hålls varje år i maj. Tid, plats och datum kommer upp på hemsidan.

Audition innebär att eleven visar upp sig kort i de ämnen som ingår i danslinjen. Vi vill också ha ett kort brev om varför man är intresserad av att gå i danslinjen.

Anmäl dig till audtion via anmälningsformuläret. Kallelse till audition kommer på posten.

Varmt välkommen till våra danslinjer!

Obs! Under fliken Kurser/Dans så kan man även se alla våra andra danskurser som erbjuds  Kulturskolan.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan