Midgårdsvallen

 

Besöksadress: Atletvägen 21, Märsta

 

Midgårdsvallen som är ett modernt idrottsfält med allt från sporthall, fotbolls- och friidrottsarena, konstgräsplaner och flera andra anläggningar. Hela sportfältet med badhus ligger centralt placerad i Märsta.

Området erbjuder besökarna goda möjligheter att ta sig hit med cykel eller till fots via de anordnade gång- och cykelvägarna. Busshållplatser finns inom gångavstånd och det finns gott om parkeringsplatser för bilburna besökare.

Föreningarna som bedriver delar av sin verksamhet på huvudidrottsplatsen är friidrottsföreningen IFK Märsta och fotbollsföreningarna Märsta IK , FC Arlanda, Arlanda Jets . Fler föreningar nyttjar planer och anläggningar särskilt vintertid.

Konstgräsplanen som är uppvärmd och elbelyst, är tillgänglig för samtliga kommunens fotbollsföreningar även under den kalla delen av året.

Arlanda Jets spelar sina hemmamatcher på den elbelysta konstgräsplanen för amerikansk fotboll.

Märsta BMX klubb tränar och tävlar på BMX-banan.

Sportfältet som fick namnet Midgårdsvallen invigdes 2005.

Midgårdsvallen består av huvudidrottsplats med en gräsplan 105x65 meter och allvädersbanor, uppvärmd konstgräsplan, kastplan för friidrott, konstgräsplan för amerikansk fotboll, en BMX-bana samt gräsytor med ett flertal 5 och 7 manna planer för fotboll.

  • Huvudarenan är byggd utifrån Svenska Fotbollsförbundet och Uefas regler. Elljusbelysningen för spel i Superettan kan kompleteras att godkännas för allsvenskt spel. Masthöjden är 36 meter.
  • Friidrottens allvädersbanor på huvudarenan är uppbyggda enligt Svenska Friidrottsförbundet och IAAF:s (International Association of Athletics Federations) regler.
  • Huvudarenan är utbyggd med en läktarbyggnad som inrymmer 400 sittplatser undet tak som även har handikapplatser. Läktaren har ett sekreteriat, pressrum och pressplatser med telefon och möjligheter till Internetuppkoppling. Fyra omklädningsrum, dommarrum, sjukrum, förråd, kiosk och publika handikappanpassade toaletter.
  • För friidrotten finns en övningskastplan som mäter 116x68 meter. Delvis uppvärmd för att möjliggöra träning stor del av året.
  • På sportfältet finns ytterligare byggnader, i två av dem huserar fem av de på anläggningen aktiva föreningarna. Märsta IK, IFK Märsta, Märsta BMX, FC Arlanda samt Arlanda Jets. Dessa föreningar har sina kanslilokaler på Atletvägen 9 och 11.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation