Evenemang Kulturumteatern hösten 2018

Julkonsert

 
Fredman står lik och vännerna samlas. I Bellmans värld är livet och döden grannar och Fredmans begravning blir en balansakt i rusets irrgångar. I dödens vitöga skymtar livets passion, plåga och komik genom Bellmans musik och texter.
Carl Michael Bellman är vår nationalskald och stora Stockholmsskildrare. Han var kungens favorit och tungomålets mästare. Men också spritens slav och död i förtid utan att lämna något till sina efterlevande. I Bellmans texter utläser vi hans eget livsöde. Den passionerade aptiten på livet och kärleken till ruset liksom drinkarens kranka blekhet och fattigdom.
I 25 år har Romeo & Julia Kören samarbetat med Dramaten och tänjt på gränsen mellan körframträdande och musikteater. I vånda och lust tar nu Romeo & Julia Kören sig an Carl Michael Bellman i sin vårkonsert. Helt nya arrangemang och körens säregna sceniska uttryck bäddar för ett spännande möte på Dramatens stora scen.
Text och musik: Carl Michael Bellman, Idé och regi: Benoît Malmberg, Körarrangemang: Britta Ingmarsdotter, Stefan Boström, Benoît Malmberg
 Pris: 150 kr

 

En musikteater med Pelle Svanslös, Maja, Måns, Bill och Bull. Maja fyller år och bjuder sina vänner på ett hejdundrande kalas. Bill och Bull har med sina fina instrument och spelar upp till både tango och vals. Måns försöker som vanligt retas med Pelle. Kalas hos Maja Gräddnos är en musikteater med ako som Maja Gräddnos och riktiga musiker som spelar och sjunger.
Medverkande:
Maja Gräddnos – Anna-Karin ”ako” Oldeberg
Pelle Svanslös – Michael Näslund
Måns –Mats Lindberg
Bill – Anders ”Grosse” Grotherus
Bull – Anders Bromander
För barn och vuxna från 3 år. Längd:45 min
Pris: 100 kr

 

 

Ännu efter mer än 70 år spelas Glenn Millers musikarrangemang fortfarande världen över. ”En orkester bör ha sitt alldeles eget sound. Den bör ha en personlighet”, enligt Glenn Miller själv, och med sitt unika sound anses Glenn Miller Orchestra vara ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna. Det är världens populäraste och mest eftertraktade storband för både konserter och swingdansengagemang.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern utgår från Stockholm och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Längd: 2,5 h inkl paus.
www.glennmillerorchestra.se

Rabatt för grupper om minst 15 pers - ring 054-190080. TicketMaster, 077-170 70 70

 

Olof Röhlander - Omstart Provföreställning

Måndag 22 oktober kl. 19.00 i Kulturumteatern
Sveriges mest etablerade föreläsare gör sin första egna scenföreställning!
Olof Röhlander är norrlänningen som sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare, inspiratör, och författare.
Den senaste boken släppte Olof 2016 och heter Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda.
Boken blev snabbt en försäljningssuccé och resulterade till mer än 200 inspirationsdagar och föreläsningar per år 2016 och 2017 för Olof.

Sedan år 2011 har Olof Röhlander – år efter år – varit den mest bokade talaren i näringslivet och är den ende som erhållit sex olika talarutmärkelser.

Nu är alltså tiden mogen för att Olof Röhlander genom ett regiarbete av komikern Lasse Karlsson åter igen möta publiken,

men denna gång i den nyproducerade föreställningen OMSTART. En generös och humoristisk föreställning byggd ur infoteinment formens dramaturgiska samspel med publiken.

 
Varmt välkomna till en givande kväll!
 

Pris: 150 kr

 

 

Marknadsafton är en liten pärla i Mobergs dramatik, en folkkomedi i två akter.
Med psykologisk klarsyn berättar Moberg underhållande och kärleksfullt om hemmansägaren Magni och hans vedermödor med två kvinnor. Lovisa är hans trogna hushållerska, som hoppas, och vill bli matmor på gården. Teresia vill samma sak, och hon lockar Magni med en välfyll dbankbok mot äktenskapslöfte. Lovisa hotar med att kräva ut många års innestående lön, om hon inte blir den utvalda. Och – det är ungefär lika mycket pengar som Teresia har på sin bankbok. Magnis rival här är fjärdingsman Rapp, som vill ha Lovisa. Men bara med hennes innestående lön – som alltså Magni bara kan betala om han tar Teresia och hennes bankbok. Men Teresia vill förstås inte betala hushållerskans lön ”med ränta på ränta” och tömma bankboken …
Man gissar snart att Magni sprattlar i äktenskapslöftenas garn …

I rollerna:
Jakob Stadell, Sanna Ekman, Allan Svensson, Mia Poppe
Producent: Nöjeshunden/Svensk damteater

Pris: 200 kr

 

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan