TheWEEK 2013

Den 14-17 augusti fylls Midgårdsbadet i Märsta med aktiviteter för kommunens barn och ungdomar. Sigtuna kommun och AB Sigtunahem arrangerar tillsammans med föreningslivet The WEEK.

Programmet är omfattande, med aktivitetet både under dag- och kvällstid, onsdag, torsdag, fredag och lördag.

För andra året arrangerar Sigtuna kommun, AB Sigtunahem och kommunens föreningsliv en gigantisk fritidsgård utomhus – The WEEK. Fritidsgårdarna flyttar delvis ut sin verksamhet under denna vecka. Hela Midgårdsbadet och området utanför kommer istället att myllra av idrotts- och kulturaktiviteter.

Alla aktiviteter under veckan är gratis för besökarna. Under veckan kommer Sigtuna kommun att anställa 25 stycken sommarjobbare som kommer arbeta med evenemanget. Det kommer bli en vecka för barn och ungdomar skapad av ungdomar. 

The Week Day

The WEEK DAY kommer rikta in sig till de yngre barnen (7-12 år). Här kommer de erbjudas idrottsliga prova-på aktiviteter som innebandy, fotboll, cykel och handboll. Även kulturella aktiviteter kommer finnas på plats, såsom teater och musik. Aktiviteter som klättervägg, hoppborg och dräktsumobrottning var mycket populära förra året och vi hoppas kunna erbjuda liknande roligheter i år igen. Dessa aktiviteter kommer ske på dagtid ons-lör kl 12:00-16:00.

The Week Night

The WEEK NIGHT riktar istället in sig till ungdomar mellan 13-16 år. Under kvällen kommer det också finnas möjlighet till prova-på aktiviteter och workshops. Musikuppträdande med lokala band och DJs och utomhusbio kommer även anordnas under veckan. Dessa aktiviteter kommer ligga på kvällstid ons-tors 18:00-22:00 och fre-lör 20:00-24:00.

 

- Vi vill skapa positiv och trygg fritid med mängder av aktiviteter och gemenskap för våra barn och ungdomar. Satsningen innebär ett 25-tal gymnasieungdomar får sommarjobba med The WEEK, säger Anna Johansson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

- Evenemanget blev lyckat förra året, nu är upplägget lite annorlunda i förhoppning om att det ska bli ännu bättre. Syftet är att erbjuda en riktigt bra sista sommarlovsvecka och uppmuntra barn och ungdomar att engagera sig i någon av kommunens många föreningar. The WEEK handlar också om att skapa gemenskap och mötesplats för ungdomarna, säger Monica Fries, projektledare, i en kommentar.

- Förhoppningen är att det kommer mycket folk i år igen. THE WEEK kommer se lite annorlunda ut jämfört med förra året. Vi hoppas kunna nå alla målgrupper och det kommer att finnas något för alla att göra. Ett ställe att träffa polarna på veckan före plugget börjar igen. En garanterat kul och häftig upplevelse för alla! säger Jimmy Karlsson i en kommentar.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan

Fakta

  • The WEEK genomförs den 14-17 augusti på Midgårdbadet i Märsta 
  • The WEEK DAY, 7-12 år, 12:00-16:00 ons-lör
  • The WEEK NIIGHT, 13-16 år, ons-tor 18:00.22:00 fre-lör 20:00-24:00
  • Ingen föranmälan behövs
  • Alla aktiviteter är gratis 
  • The WEEK är ett drogfritt arrangemang
  • Arrangörer: Sigtuna kommun, AB Sigtunahem och kommunens föreningsliv

Facebook

Håll dig uppdaterad på The Weeks gruppsida (kräver att du har Facebook-konto).

Ytterligare information

Monica Fries projektledare,
073-666 3149

Jimmy Karlsson projektanställd,
070-999 0677