Sigtuna kommun - en Fairtrade City

Sigtuna är en Fairtrade City sedan 2010. Detta tack vare ett brett engagemang för etisk konsumtion hos butiker, restauranger, caféer och på arbetsplatser. Över 65 företag och föreningar i kommunen erbjuder idag Fairtrade-produkter åt sina kunder, anställda och medlemmar, men vi vill bli fler!

Fairtrade - ett enkelt sätt att göra skillnad 

Fairtrade - ett enkelt sätt att göra skillnad

Fairtrade är en oberoende produktmärkning på varor som produceras med ett socialt ansvar. Genom att vi väljer Fairtrade-märkta produkter skapas förutsättningar för odlare och producenter i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Fairtrade City - utbud och engagemang

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. För att bli diplomerad krävs ett visst utbud av produkter i lokalsamhället, och att kommunen har och lever upp till en målsättning om etisk konsumtion. En styrgrupp leder arbetet som går ut på att sprida kunskap om och engagemang för etisk handel, och att få med fler aktörer.  

Vill du vara med?

Vill du veta mer om vårt arbete med Fairtrade City? Ta gärna kontakt med någon i styrgruppen (se länk till vänster). Vet du redan nu att du vill vara med så kan du fylla i en avsiktsförklaring här till höger, skicka in med post så att vi får med er underskrift!

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation