Ledsagning

Ledsagning är till för dig som på grund av din funktionsnedsättning behöver hjälp för att delta i fritids- och kulturaktiviteter

Syftet är att göra det möjligt att till exempel träffa vänner, delta i kultur- och föreningsliv och utöva sportaktiviteter.

Kontakt

För frågor eller för att ansöka kontaktar du biståndshandläggare i kommunen via växeln 08-591 260 00. Läs mer om hur du ansöker via länk till höger.

Vill du bli Ledsagare?

Som Ledsagare följer du till och från aktiviteter eller är ett stöd under själva aktiviteten för personer med en funktionsnedsättning. All ledsagarservice sker utanför brukarens bostad och handlar därmed om att personen får stöd och hjälp från en punkt till en annan.

Ditt uppdrag är att underlätta för personen att leva ett självständigt liv och hjälpa till att bryta den isolering som ofta förekommer. Ledsagar insatsen är personlig och anpassas efter kundens individuella behov. Exempel på aktiviteter kan vara läkarbesök, bio, promenader, fika eller att följa med att träna/simma.

Som Ledsagare kommer du att göra en viktig och värdefull insats.

Vem kan bli Ledsagare?

Du måste vara minst 18 år, ha tålamod, vara lyhörd och visa stort engagemang för människor. Eftersom det tar tid att bygga upp tilliten till varandra, ser vi gärna att du är inställd på att uppdraget varar åtminstone under ett år.

Ersättning för uppdraget?

Som ledsagare är du timavlönad. Du får ersättning för de timmar du utför.
Förutom din timlön får du OB vid obekväm arbetstid, en semesterersätt­ning för varje arbetad timme. Som anställd omfattas du av gällande kollektivavtal.
Normalt är varje uppdrag ca 5 timmar per vecka. Du kan välja att ha ett eller flera uppdrag

Hur gör jag för att bli Ledsagare?

För att kunna avgöra din lämplighet för uppdraget genomför vi intervju, referenskontroll och registerkontroller hos polisens belastningsregister.

 

Varmt välkommen att kontakta eller skicka in din intresseanmälan till:

Therese Longhurst,
Samordnare Ledsagare, Avlösare samt Kontaktperson

08-59126774
therese.longhurst@sigtuna.se

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Läs mer:

Läs mer: