MAR drar far Away

2017-04-05

Anna Hallén som till vardags arbetar som MAR ska åka till en kongress i USA för att berätta om en studie hon har varit involverad i.

 

Anna Hallén arbetar som medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) på äldre- och omsorgsförvaltningen. Som MAR säkerställer Anna att brukare får ett säkert och ändamålsenligt omhändertagande inom området rehabilitering. Ett exempel är den fallpreventiva arbetsmodell som Anna varit med att ta fram på ett av kommunens särskilda boenden.

Innan Anna kom till Sigtuna kommun arbetade hon på Karolinska sjukhuset där hon var involverad i en träningsstudie med helkroppsvibration för patienter med en reumatisk muskelsjukdom. Syftet med studien var att ta reda på om patienterna genom träning kunde behålla eller till och med förbättra sin funktion till exempel att resa sig från en stol, och om den här typen av träning är säker för patienterna.

Det visade sig att träningen med helkroppsvibration både var säker att utföra och förbättrade patienternas förmåga att resa sig upp och gå. Anna poängterar att det var en liten studie men att resultaten verkar lovande. Så pass lovande att studien nu har uppmärksammats internationellt och i maj ska Anna och hennes kollegor från KS presentera studien på en kongress i USA.

-  Det känns jätteroligt att studien har blivit uppmärksammad och att vi får möjlighet att dela med oss av våra lärdomar. Kongressen kommer också vara ett tillfälle att träffa kollegor från hela världen och inspireras och ta del av den samlade kunskapen inom området.

Men tänk om du blir kvar i USA?

-   Man vet aldrig men det ska mycket till om jag ska lämna alla härliga kollegor och brukare här hemma.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan