Bättre relationer och engagemang med fotboll

2018-06-20

Hur ska vi få våra invånare, och särskilt ungdomar, att bli ännu mer engagerade i kommunen? Få våra invånare att känna sig delaktiga och viktiga?
Svaret är: fotboll.
I veckan spelades en fotbollsmatch på Midgårdsvallen där det ena laget bestod av killar och tjejer boendes i kommunen, det andra laget av kommunanställda från olika förvaltningar.
-
Hela idén med att vi bjöd in några av kommunens ungdomar till en match, är att skapa en relation och kanske en nyfikenhet hos dem kring frågor som rör kommunen, säger Fazile Giuney, processledare vid Individ- och familjeomsorgsförvaltningen och spelare i Personalklubbens fotbollslag.
Det kom så många ungdomar till matchen att några av dem fick gå in och förstärka Personalklubbens lag.

- Det var en fantastisk uppslutning. Flera ungdomar var där bara för att se på också. Till nästa gång ska de ta med sig fler kompisar, både tjejer och killar. Det här är verkligen ett sätt att visa upp att vi på kommunen är vanliga människor, precis som de. Att vi gör det här tillsammans, säger Fazile Giuney.
Nästa match kommer att spelas i augusti.
- På sikt vill vi skapa ett lag där ungdomarna tillsammans med oss åker och spelar matcher mot andra kommuner och företag eller fritidsgårdar. Ett av målen med det här är att vi vill skapa gemenskap, en känsla av att ”tillsammans är vi Sigtuna kommun”, säger Fazile Giuney.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan