Centralskolan är invigd

2018-01-17

Idag invigdes nya Centralskolan i Märsta med tal, sång, guidning - och givetvis äppelkaka. För Centralskolans symbol är just kunskapens frukt äpplet, där kärnhuset symboliserar tryggheten.
- I den här skolan finns det plats för alla och alla är lika mycket värda, sa Ann Jansson, rektor för grundsärskolan.

I den terrakottafärgade matsalen var det alldeles knökfullt av barn och vuxna som ville vara med och fira att skolan nu är klar. Vid terminsstarten i år började omkring 300 elever på skolan i klasserna F-6 samt i grundsärskolan. Samtliga elever som var med och firade stämde upp i refrängen när skolans kör sjöng Centralskolans egen sång: ”På Centralskolan är vi många. Vi lär oss att förmågor fånga. Vi lär oss något nytt precis varenda dag. Tänk vad vi är bra!”
Carola Sjödin, rektor för Centralskolan, hälsade alla välkomna och berättade att eleverna på skolan, förutom svenska, pratar sammanlagt 48 olika språk, bland annat spanska, italienska, persiska, nepalesiska, amhariska, khmer och somaliska. På en av väggarna i matsalen satt inplastade lappar med de olika språkens namn och hur just ordet ”välkommen” ser ut på de olika språken.

Några elever hade förberett sig noggrant för att kunna guida runt på sin nya skola och visa upp den. Pernilla Bergqvist, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, hade redan fått en förhandsvisning.
- Läsrummen är såklart mina favoritrum. Det finns ett på varje våningsplan, sa hon och passade i sitt tal på att ge ett medskick till alla vuxna som var på plats:
-Jag vill be er om en tjänst, en viktig insats som ger skolframgång. Det handlar om att läsa för barnen. All forskning visar på att de elever som har vuxna som läser för dem hemma, lyckas ännu bättre med skolan. Så läs, läs, läs!

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Pernilla Bergqvist (L)
Ordförande barn- och ungdomsnämnden
073-707 03 40
pernilla.bergqvist@sigtuna.se
 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan