Förskoleklassen som gör en av de allra bästa bloggarna i Sverige

2018-05-14

Tusentals klasser och omkring 65 000 elever har deltagit med sina sajter i den riksomfattande tävlingen Webbstjärnan.
Av dem har 20 barn från förskoleklassen rosa på Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun gått till final, tillsammans med 15 andra utvalda bidrag.

- Om vi inte vinner så är det ändå bra, vi är nöjda med att vi har kommit till final, säger Leona och får medhåll av sina klasskompisar.


Konkurrensen har varit stenhård, med bidrag från barn och ungdomar från grund- och gymnasieskolor runt om i hela landet. Efter flera gallringar är finalisterna utsedda och bland de 16 bidragen hittas bland annat en blogg om hur du klarar skolan, en webbtidning om världen, livet och samhället och en sajt om hur elevrådsarbete fungerar.
Förskoleklassen rosa på Steningehöjden har arbetat med sin blogg hela läsåret. De har lärt sig att skapa bild, text, musik och film, de har kunnat öva bokstäver och matematik både i klassrummet och hemma, de har förklarat vad en bra vän är och berättat om sina favoritgosedjur. Bland mycket annat.
- Bloggen ska för det första fungera som en lärplattform och vara späckad med spännande skoluppgifter som man kan jobba med i skolan och hemma. För det andra ska den ge ökad möjlighet till delaktighet i skolarbetet för föräldrar och anhöriga – eftersom jag publicerar både aktiviteter vi gör i klassrummet men även elevernas arbeten. Det tredje syftet är att nyttja bloggen som en informationskanal, där jag varje vecka lägger ut veckobrevet, säger pedagogen Ida Rudin.
Kolla gärna in bloggen här: https://hojdarna11rosa.webbstjarnan.nu/
På fredag 18 maj koras vinnaren av Webbstjärnan.

 

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan