Gott slut och bra start i kommunen – tack vare bra samarbete med invånarna

2018-01-10

Sista veckan 2017 och första veckan 2018 har varit mycket lugna i Sigtuna kommun, både i jämförelse med hur det såg ut i kommunen förra året vid samma tidpunkt och i jämförelse med andra kommuner.

Polisen har till exempel fått 33 procents färre anmälningar mellan den 23 december och den 8 januari än vid motsvarande tid 2016-2017 och det gäller inom alla områden, såväl förstörelse som bråk på gatan, våld i hemmet och inbrott.
- Det är mycket glädjande att det varit lugnt och tryggt här i flera veckor nu. Vi har haft väldigt få våldsbrott och när det gäller bostadsinbrott har vi under de senaste veckorna haft två mot åtta i fjol, säger Jonas Junered, kommunpolis i Sigtuna.
Jonas Junered tror att de glädjande siffrorna delvis kan bero på det fina samarbetet som polisen har med kommunens invånare.
- Flera gånger under hösten har polisen larmats av vaksamma invånare vilket lett till att bostadsinbrott inte har kunnat fullföljas, så jag vill verkligen berömma det arbete som läggs ner i Grannsamverkan, berättar han och fortsätter:
- Invånarnas tips är också en viktig pusselbit i den kartläggning av kriminella grupperingar som polisen gör i Sigtuna kommun. De kriminella grupperingarna står för en stor del av den grova brottsligheten som skett i kommunen och det är bland annat tack vare tips som vi har kunnat gripa flera kriminella samt beslagtagit narkotika.
Polisen kommer även under 2018 att prioritera kartläggningen av unga missbrukare och kriminella grupperingar som skapar otrygghet och osäkerhet i kommunen.
- För att arbetet ska lyckas är det viktigt med ett fortsatt bra samarbete med Sigtuna kommun, fastighetsägare och andra viktiga aktörer i samhället. Och givetvis invånarna, säger Jonas Junered.


Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se 

 

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan