Inspirerande undersköterska prisad på gala

2018-11-21

Nadja Karademir, undersköterska och teamledare på Hemskogens äldreboende i Sigtuna, har utnämnts till Årets inspiratör på Framtidsgalan.
- Jag blev tårögd när jag förstod att det var jag som vunnit. Det är en sådan trolig ära och jag är så stolt över arbetet vi gör tillsammans på Hemskogen, säger Nadja Karademir.

Det är för fjärde året i rad som priset delas ut av Framtidsverket, som varje år arrangerar Framtidsgalan för att uppmärksamma engagerade personer och viktiga insatser inom offentlig sektor.
Motiveringen lyder:
"Årets inspiratör har med sin personlighet inspirerat till och bidragit med god energi på sin arbetsplats. Årets inspiratör skapar en trivsam arbetsplats både genom sin engagerande personlighet men även med sin sakkunskap".
Prisutdelningen hölls under tisdagen den 20 november på Vasateatern i Stockholm och Nadja
Karademir, som visste att hon var nominerad, var på plats.
-
Jag förstod inte vem som vunnit förrän jag hörde sista meningen på motiveringen som löd "Genom att motivera och ta vara på all fantastisk kunskap som medarbetare tillsammans besitter lyckas Årets Inspiratör att skapa en meningsfull vardag för våra äldre". Då kom tårarna.

Framtidsverket utvecklar motiveringen med att Nadja Karademir är undersköterskan från Sigtuna som gör det lilla extra för de boende och arbetskollegorna varje dag.
- I en bransch som ibland kan upplevas som krävande är hon kollegan som varje dag sprider glädje på arbetsplatsen. Hon driver igenom olika projekt och försöker tillsammans med sina kollegor komma fram till hur de kan skapa de bästa förutsättningarna för de äldre, skriver de i sitt pressmeddelande.

Bland de saker som Nadja Karademir har tagit initiativ till och genomdrivit nämner de julbesök på boendet av gymnasieelever som lagat mat och umgåtts med de äldre.

- Nadja visar en enorm stolthet, glädje och respekt för sin yrkesroll. Hon inspirerar inte bara sina arbetskollegor utan även mig som chef genom sin entusiasm att vilja utvecklas och samverka till att vår verksamhet utvecklas. Jag är övertygad om att det har bidragit till ökat välbefinnande, livskvalitet och trygghet både för våra brukare och för deras anhöriga, säger Adéle de Waard Gidge, enhetschef på Hemskogens demensenhet.

 

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan