Fullt med aktiviteter i Pop up-park Märsta i sommar

2018-06-26

Måla akvarell, bygga egen drake, utmana kompisar i rundpingis, blåsa glas, spela boule, lyssna på musik eller bara vara.
På onsdag, 27 juni, är det officiell invigning av Pop up-park Märsta.
 
Under sommaren kommer aktiviteter för alla olika åldrar att arrangeras i Pop up-parken vid Arlandagymnasiet, i det område som kallas Märsta port.
- Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö och berättar att huvudsyftet med parken är att få invånare och besökare att upptäcka området och vara med och tycka till om den framtida stadsdelen Märsta port.
I Märsta port planeras bland annat omkring 450 bostäder och förskola och i Pop up-parken, som är ett samarbete mellan Sigtuna kommun och byggföretaget Peab, ska den som vill kunna lämna in idéer, synpunkter och drömmar kring kommunens framtida stadsdel.
Fredrik Brännvall, 18, och Amir Sediqi, 18, har fått sommarjobb i parken och har bland annat målat, borrat och byggt reglar till triangelpratare inför invigningen. De tror båda på konceptet med en Pop up-park.
- Jag tror att det kommer att bli bra - en hit! Den här typen av park har inte funnits här tidigare så det blir nog bra, speciellt för de lite yngre, säger Fredrik Brännvall och Amir Sediqi instämmer:
- Jag tror att den kommer att bli populär.
Under invigningsdagen kommer det bland annat att finnas personliga tränare från Sats på plats för att visa övningar och leda aktiviteter vid hinderbanan och utomhusgymmet, Samba S:t Olof kommer att uppträda och för den som vill prova rodeo finns en mekanisk rodeotjur uppställd. Det blir också brännboll, fotboll och andra utomhuslekar och Peab bjuder på glass.
Under sommaren kommer Sigtuna Museum & Art att finnas i Pop up-parken med konstutställningar, workshops och prova-på verksamheter som exempelvis smyckestillverkning, möbelbygge, akryl- och akvarellmålning, glasblåsning och serieskapande.
- Jag tycker att alla ska komma till Pop up-park Märsta i sommar för att ta del av alla fantastiska konstnärer som finns i parken och delar med sig av inspiration, idéer och kunskap. Det är också en plats där barn, vuxna och ungdomar kan skapa tillsammans, säger Anna Hedberg, kulturpedagog.
Pop-up park Märsta har ett eget Facebook-konto där alla olika aktiviteterna läggs upp: https://www.facebook.com/popupparkmarsta/

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Sarah Norling
Kommunikatör, Stadsbyggnadskontoret

070-085 16 01
sarah.norling@sigtuna.se

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan