Sigtuna kommuns pristagare utsedda

2018-04-11

Kultur- och fritidsnämnden har enhälligt beslutat om vilka tre personer som gjort sig förtjänta av äran och 10 000 kronor vardera för sina insatser i kommunen. På kvällen den 10 april utsågs kommunens kulturstipendiat, kulturpristagare och Årets ungdomsledare.

Adam Rosvall tilldelas Sigtuna kommuns Kulturstipendium 2017. Motiveringen lyder: …för att han med flit, stort engagemang och framgång satsar på sin musikaliska utveckling inom flera olika genrer. Med ett stort intresse förkovrar han sig i ämnet musik och pianospel. Adam är ett ansikte som syns utåt och är en förebild.

Adam har spelat piano sedan årskurs 4. Idag är han 20 år och fortfarande lika aktiv i Kulturskolans uppsättningar och musikliv.   

- Jag känner mig glad, överraskad och hedrad! De som fått priset innan är extremt duktiga musiker och några av dem har jag spelat med på Kulturskolan. Ett av mina mål är att utöva musik så mycket som möjligt. Nu har jag fått en bra push att fortsätta att utveckla mig och blir ännu bättre, säger Adam.


Helena Gunnarsson får Sigtuna kommuns Kulturpris 2017. Motiveringen lyder:…för sin aldrig svikande passion för dans till människor i alla åldrar och för att hon skapar nya möjligheter för verksamheten.

Helena driver sedan hösten 2017 det egna företaget Sigtuna Dansskola och arbetar också deltid som danspedagog på Kulturskolan i Sigtuna.

- Det här känns jättekul! Dans har många hälsofrämjande effekter, både fysiskt och mentalt. I dansen öppnas våra sinnen vilket ökar vår närvaro och perceptionsförmåga. Människor har i alla tider dansat och min övertygelse är att det inte bara är ett nöje eller en hobby utan också ett behov, säger Helena.  


Svante Backman utses till Årets ungdomsledare 2017. Motiveringen lyder:….för sitt engagemang inom Sigtuna Tennisklubb. Genom sitt inspirerande ledarskap stöttar Svante barn och ungdomar på ett föredömligt sätt utifrån deras egna förmågor i samband med träning såväl som tävling.

Svante har arbetat som tennistränare i 15 år, de senaste fem åren som chefstränare i Sigtuna Tennisklubb. 

- Det är verkligen inspirerande att få detta pris som jag har hela tennisklubben att tacka för. Jag är mest stolt över att vi har utvecklat tennisen och att ungdomsverksamheten växer. Det är min ambition att göra allt jag kan för att bibehålla och öka intresset för tennis i Sigtuna kommun, säger Svante.

Lars Björling, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden (SfS) i Sigtuna kommun, anser att arbetet med att välja ut pristagare har varit både roligt och spännande.

- Nämnden är helt överens om att de tre pristagarna både är stora talanger och engagerade eldsjälar och att de därför ska uppmärksammas för sitt arbete. Vår förhoppning är förstås att priserna ska motivera dem att fortsätta utvecklas och bidra till att berika kommunens kultur- och fritidsliv, säger Lars Björling.


Pressbilder
Adam Rosvall (foto: privat)
http://sigtuna.se/Global/Pressmeddelanden/Kulturstipendiater%202018/Adam%20Rosvall%20foto%20privat.JPG

Helena Gunnarsson (foto: privat)
http://sigtuna.se/Global/Pressmeddelanden/Kulturstipendiater%202018/Helena%20Gunnarsson%20foto%20privat.jpg

Svante Backman (foto: privat)
http://www.sigtuna.se/Global/Pressmeddelanden/Kulturstipendiater%202018/Svante%20Backman%20foto%20privat.jpg

 

 

För mer information, kontakta:

Lars Björling   
Ordförande, Kultur- och fritidsnämnden (SfS)
070-592 52 75
lars.bjorling@sigtuna.se

Aysan Majerie
Projektledare, Kultur- och fritidsförvaltningen
070-085 12 27
aysan.majerie@sigtuna.se

Emilie Eliasson Hovmöller
Pressekreterare, Sigtuna kommun
08-591 263 62
emilie.eliasson-hovmoller@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan