Bo i Sigtuna kommun

Efterfrågan på nya bostäder och viljan att etablera företag är stor i Sigtuna kommun. Vi ligger i en expansiv och dynamisk region - med ett optimalt läge mellan storstäderna Stockholm och Uppsala. Det i kombination med väl utbyggda kommunikationer och kvalificerad arbetskraft gör området attraktivt både för företagande och för boende.

I kommunens huvudort Märsta, bor 65 procent av kommuninvånarna. Sigtuna stad bor 20 procent, i Rosersberg fem procent och resten återfinns ute på den levande landsbygden. Många vill bo här, och nu arbetar vi aktivt för att skapa ännu bättre förutsättningar för att fler ska kunna bli Sigtunabor. Nya bostadsområden projekteras kontinuerligt.

För oss som bor här finns bland annat ett femtiotal förskolor, 20 grundskolor, tre gymnasieskolor, fritidsgårdar och läkarhus. Här finns också sex golfbanor, tre småbåtshamnar, fyra bibliotek, fem naturreservat, åtta idrottshallar, sju isbanor, 18 fotbollsplaner, en huvudidrottsplats, två simhallar och ett biologiskt renat utomhusbad.

Välkommen hit du också!

 

För ytterligare information, se Destination Sigtuna (länk till höger).

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan

Relaterade dokument